Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

ST44 Nowy model

<< < (10/15) > >>

CTL:

--- Cytat: Sawi w 29 Listopada 2019, 09:38:29 ---Nie wiem kto był pierwotnym autorem tego modelu, ale fakt faktem był on w wielu miejscach zrobiony w zbyt oszczędny sposób przez co siate posypało i wykonałem sporą część elementów od nowa. Ogólnie to wbrew pozorom bardzo cięzko o materiał do poczciwego gagrina. Jest on strzeżony niczym skarb. Być może ma to związek z tym, że są one modernizowane przez co tak strzegą pilnie tej dokumentacji.

--- Koniec cytatu ---

Panowie, materiały nie są ani tajne, ani ciężko dostępne, trzeba wiedzieć kto je ma. Niestety wiele osób zniechęciło się co do współpracy z wami i może tutaj tkwi problem w pozyskaniu materiałów. Sam przejechałem się tutaj, ale ponieważ gagariny to mój "konik" dzielę się kilkoma rysunkami. Proszę aby rysunki nie rozmnażały się w cudowny sposób w innych miejscach.

Sawi prosił usunąć rysunki, żeby się nie rozmnażały.

Sawi:
@CTL miałem milczeć, ale jednak się odniosę do tego co napisałeś. Otóż jesli twierdzisz, że nie są trudno dostępne to czemu ich nie ma dostępnych dla poczciwego zjadacza chleba? Nie wiem kto się zniechęcił, ja staram się robić swoje i na co mam ochotę, no i to do czego się zobowiązałem. Moja rada nie dziel się takimi rysunkami publicznie,bo dobrze wiemy, że nie są one ogólnie dostępne. Może wbije kij w mrowisko ale nie ukrywam ciekawi mnie to więc zapytam otwarcie, co stało się z waszym gagarem na którym swego czasu pracowaliście?

Jaco:
@Sawi: weź pod uwagę fakt, że niektóre dokumentacje na różne diesle zostały uratowane przed zniszczeniem tylko dzięki temu, że ktoś wydał kupę szmalu na to - tutaj jest zatem dylemat moralny: czy udostępnić dla "gawiedzi", czy żądać zapłaty? Czy jest tutaj złoty środek? Chyba trudno go wypracować i trzeba uszanować niejako osobą posiadającą takie dane. Do niej należy decyzja.

Sawi:
Wracając do tematu model jest pomału poprawiany i w ramach tego powstaje również nowy dach. Jako, że z czasem bywa różnie, to jeszcze trochę potrwa.

Sawi:
Lekki odkop tematu by nie było, że umarło i przepadło. Powstaje nowa cześć kabinowa ze względu na spore różnice względem rysunku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej