Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Wymagania minimalne i zalecane

<< < (8/11) > >>

tmj:

--- Cytat: bolek w 31 Maja 2018, 16:11:29 ---Nie chce mi się wierzyć żeby wykorzystywała tylko jeden, tym bardziej że widać sporą różnicę między i3 a i5.

--- Koniec cytatu ---
Z poziomu zrodel symulatora wszystko oprocz modulu pythona jest faktycznie procedowane w jednym watku. Natomiast OS i/lub sterownik karty graficznej moga sobie czesc rzeczy 'pod maska' zorganizowac inaczej.

Eqest:
To teraz przedstawię moją sytuację.
Symulator śmiga (najnowsza testowana wersja 18.03).
Komputer:
Monitor SamSunga 1440x900
Karta grafiki Nvidia GT 710 2 gb
Ramu 4 gb
i procek core 2 duo E7400

I działa, chociaż teraz w związku z rozczarowaniem nowszymi wydaniami siedzę na 17.07 ale 18.03 działa płynnie.

bolek:
Wymagania 18.03/05 nie wzrosły w stosunku do 17.07, fps na sceneriach taki sam. Co innego przesiadka z 16.08 na 17.07

Transkei:
Mój sprzęt to: AMD Phenom II X2 550 3,11GHz, 2GB Ramu, karta graficzna NVidia GeForce GT 240 (ile pamięci jest na tej karcie to nawet nie wiem, pewnie 0,5GB). Rozdzielczość na monitorze 1920×1080. Co ciekawe, wszystko chodzi mi płynnie, ładnie, ale pod pewnymi warunkami:
- wielkość tekstury ograniczona zaledwie do 512 - ale nie sprawdzałem jak będzie przy 1024,
- cienie włączone (to nie pomyłka! zauważyłem, że wyłączanie cieni nie poprawia wydajności),
- brak aplikacji w tle, nawet uruchomiony dodatkowo notepad++ powoduje zacinanie się symulacji, najwyżej Rainsted i zabytkowy winamp,
- multisampling 0 (czyli wyłączone),
- w przypadku bardziej wymagających scenariuszy wywalam samochody.
Nie są to w żadnym wypadku wymagania zalecane, ani nawet minimalne, jednakże chcę przez to pokazać, że Maszyna może płynnie działać nawet na bardzo ubogim sprzęcie.

Eqest:

--- Cytat: DjSon231 w 31 Maja 2018, 13:49:01 ---

* Intel Core i3-4130 lub AMD FX 6100 (Ryzeny, nawet pierwsza generacja trójek to już hardcore)
* 8 GB RAM DDR3 (DDR4 też nie jest jakoś specjalnie wymagane, DDR2 by sobie świetnie radziło)
* 2 GB VRAM - nVidia GeForce GTX 750 lub Radeon HD 7850 / Radeon R7 370

--- Koniec cytatu ---

Moim zdaniem wymagania te są aż za wysokie, zapewne gdyby takie były to duża część MaSZynowców nie mogłaby grać w MaSZynę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej