Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Wymagania minimalne i zalecane
DjSon231:
Przyglądałem się niektórym reakcjom użytkowników na niektóre scenerie (mniej więcej wiedząc jakie mają komputery), patrzyłem na osiągi swojego laptopa i komputera, i stwierdzam, że:
Wymaganiami minimalnymi (1080p i 30 FPS, pod architekturę 64-bitową) dla MaSzyny są:
* Core 2 Duo E4700 2.6GHz, odpowiednik AMD - AMD APU A4-6300 Dual-Core
* Radeon R7 250, odpowiednik nVidia - GeForce GT 740 v3 = KONIECZNIE minimum 2 GB VRAM GDDR5
* 6 GB RAM
* 13 GB wolnego na dysku, w przypadku HDD dysk o szybkości 7200 rpm <- pamięć zostaje, 13 GB na wszelki wypadek, jak użytkownik będzie pobierał patche.
* karta dźwiękowa obsługująca OpenAL wraz ze stereo
* opcjonalnie porty COM przy składaniu własnego pulpitu.
* Wymagania pod x86 MOGĄ być ciut niższe.
Wymagania zalecane:
* Intel Core i3-4130 lub AMD FX 6100 (Ryzeny, nawet pierwsza generacja trójek to już hardcore)
* 8 GB RAM DDR3 (DDR4 też nie jest jakoś specjalnie wymagane, DDR2 by sobie świetnie radziło)
* 2 GB VRAM - nVidia GeForce GTX 750 lub Radeon HD 7850 / Radeon R7 370
* 13 GB wolnego na dysku, w przypadku HDD dysk o szybkości 7200 rpm <- pamięć zostaje, 13 GB na wszelki wypadek, jak użytkownik będzie pobierał patche.
* karta dźwiękowa obsługująca OpenAL wraz ze stereo
* opcjonalnie porty COM przy składaniu własnego pulpitu.
Dotyczą scenerii wymagających typu Całkowo v2, tudzież Kaliska.
Edit 1: obniżyłem wymagania co do karty graficznej, zmodyfikowałem RAM, zaaktualizowałem dane o dysku i architekturze procesora.
Edit 2: dodałem wymagania zalecane.
Edit 3: zmiana karty graficznej na R7 250 i GT 740 v3 przy wymaganiach minimalnych.
mk1991:
Ja bym podniósł te wymagania, tym bardziej, że i laptopy sprzedaje się coraz mocniejsze, a i komputer nie zły można złożyć coraz mniejszym kosztem. Wielu użytkownikom nie starczało 4gb ram. Ilość tej pamięci podniósł bym do ośmiu. Teraz to standard jak patrzyłem na laptopy no i najfajniej było by ddr4. Procek I5, ze względu na pythona i bardziej wymagającą fizykę pojazdów. Cztery rdzenie. Zalecał bym I5 jeśli chodzi o intela, odpowiedniki na pewno się znajdą. Co do pamięci, najfajniej hulało by na ssd, próbowałem tego i są efekty, ale to tak gratis. Karta graficzna, to już według waszego uznania, ale 2gb własnej pamięci tak, to minimum.
matek123:
Karta graficzna innej firmy niż Intel.
DjSon231:
Żaden tam i5, żadne 8 GB. Mi niedawno ładnie MaSzyna działała przy 60 FPS jak miałem FX-4130, 4 GB RAM i Radeon HD 7750. Naprawdę, Core 2 Duo i 4 GB RAM wystarczą. Jeśli nie, to podniósłbym do 6 GB, ale to jest maks. Na moim laptopie z 3 GB RAM DDR2 ładnie chodzi, występują czasami ścinki pojedyncze, przy rozdzielczości 1366x768. FPSy oscylują w granicach od 20 do 45.
MaciejM:
Ustalcie między sobą jakie mamy zalecane wymagania sprzętowe, to wrzuci się to na stronę główną :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej