Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Czy wyjdzie jeszcze kiedyś jak aktualizacja?

<< < (3/7) > >>

|andy|:

--- Cytat: "Winger" ---Sprawdzilem koszta, przy wytloczeniu 1000 plytek z nadrukiem wychodzi ok 1,60 za sztuke, do tego trzeba by doliczyc koszty przesylki i kopert... podejrzewam, ze w 4 zl za plytke by sie zamknelo. Faktycznie, wychodziloby drogo przy wysylaniu za darmo, i chyba faktycznie trzeba by wprowadzic mala oplate...
--- Koniec cytatu ---

Tłoczenie w Polsce, czy u Ciebie?

[EDIT] Poza tym nie trzeba wysyłać do każdego osobno. Można wysłać np. do jednej osoby z Warszawy ileśtam płyt i Warszawiacy się spotkają i rozdzadzą je sobie. Tak się trochę oszczędzi na kopertach i wysyłce.

Tomi:
Żeby mimo wszystko uniknąć mieszania pieniędzy w symulator proponowałbym, aby osoba, która chciałaby otzrymać MaSzynę na płytce, wysyłałaby na adres X czystą płytkę w kopercie zwrotnej (zaadresowana, ze znaczkami) i tyle.

TruckeR:
Mozę nie będzie tak źle. Lepiej użyć jakiegoś Download Aceleratora, czy cuś i tym sobie spokojnie pobrać, nawet w kilka dni. Zresztą po spakowaniu powinno to nie zajmować zbyt wiele. Mnie spakowane dodatki do TRS2004, zajmujące normalnie jakieś 2gb, spakowane wynosiły ok. 300mb.

Żuk:
Jak chodzi o płytkę z grą to ja bym rzucił 10 zł za fatyge. Myśle że to nie duzo 10zł i u kazdego sie znajdzie. A jak kazdy by dal po 10 zł moze w ten sposób przyśpieszylibysmy wyjście na światło dzienne nebuli

Winger:
Co do wypalania plyt u kogos w domu, to nie wiem kto by sie chcial tym zajac, przy np. 10 zgloszeniach dziennie trzeba bedzie poswiecic sporo czasu na wypalenie tego, spakowanie itp. Dlatego jestem za plytkami z nadruku. Ceny bralem z PL, tu w Irlandii na pewno wyszloby drozej. Koszt 1,60 za plytke wcale nie jest taki zly, tymbardziej iz obejmuje to kolorowy nadruk jak i opakowanie.

Co do oplat, w zadnym wypadku nie bylyby one wyzsze niz koszty plyty/wysylki. Pojawi sie wtedy problem co sie dzieje z pieniedzmi ktore zostaja - gwarantuje ze znajda sie osoby ktorym zawsze bedzie cos nie gralo (jak sprawiedliwie przeznaczyc/podzielic uzyskane pieniadze itp).

Przykladowo, koszt wyslania listu ekonomicznego o masie od 100g do 350g to 2,40, koszt plyty to 1,60, koszt koperty to 20 groszy... Wychodzi 4,20 - i w takiej sytuacji pobieralbym 4zl, proszac o wplaty na okreslone konto. Koszt kopert juz pokryje, osobie ktora zajelaby sie wysylaniem gotowych plyt w Polsce (wszystkie materialy dostarczylbym ja) z prywatnej kieszeni dawalbym np. po 50 zl miesiecznie za fatyge w postaci wyslania raz na tydzien zamowionych plyt.

Nie rozumiem tez szczerze mowiac, w jaki sposob zbieranie np. po 10 zl mialoby przyspieszyc wyjscie Nebuli.

Co do pakowania... szacunki dotyczace wielkosci to juz po spakowaniu wlasnie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej