Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Rzucam pomysła, chopaky - Metro - co Wy na to? ;-)
Mariusz1970:
Śmietnik jest wprost proporcjonalny do ilości osób, które przy czymś grzebią i brak jest osoby lub osób, która by to wiązała do kupy. Nie narzekaj tylko może zostań taką osobą właśnie, chociaż Ty wolisz grać w Trainza niż coś dopomóc. Ponadto różnorodność spzętu, jaki używają userzy też jest przyczyną wielu problemów.
Pozdrawiam
Mariusz
hejnal:
--- Cytat: "Mariusz1970" ---Nie narzekaj tylko może zostań taką osobą właśnie, chociaż Ty wolisz grać w Trainza niż coś dopomóc.
--- Koniec cytatu ---
Chciałem pomóc ale moja pomoc wielokrotnie została odrzucona. Efektem tego są oba moje ostrzeżenia.
Tolein:
Chopoki, nie klućta się!! ;)
Ja wam powiem tak:
Tlum ludzi. Wchodzi ktoś nagle na stację metra i wyciąga aparat. Zaczyna pstrykać sobie stację Metro Centrum i nasze piękne metro. Nagle dwóch panów rozwala mu nowiutką lustrzankę za 5000 o podlogę, tak samo jak jego nos. Nie ździwilbym się, gdyby tak zareagowali ci strażnicy w metrze. Terroryzm, te sprawy.
Tak serio, to ja myślę, że to nie jest taki problem jak wam się zdaje. Przede wszystkim, to trzeba pogadać z kolesiami od metra (chodzi mi tu o zarząd, nie o motorniczych) i zrobić wszystko na legalu. Z jednej strony wy (nie piszę my, bo nie chcę żeby bylo że piszę drugiego posta i już niby jestem w waszym teamie) mielibyście coś fajnego do pokazania (w końcu realistycznie odwzorowana trasa i tabor metra to nie jakieś tam mikrofale wielkie i inne duperele, tylko coś co wzbudza podziw), a z drugiej strony warszawskie metro mialoby jakąś reklamę. Nieprawdaż?
Tak więc, ja mieszkam w warszawie i jestem gotów się wziąć do roboty (w końcu mamy wakacje, masa wolnego czasu, etc.). Choć problem też mam. Otóż nie posiadam na wlasność odpowiedniego aparatu (mój ojciec ma lustrzankę, ale nie cyfrówkę) i innych dupereli. Za to mam, jak to się mówi, gadane, zapal i czas. A jakby coś, to mogę się umówić z kimś z was, kto ma odpowiedni sprzęt i we dwóch się wszystkim zajmiemy.
Sądzę, że plany metra udostępni zarząd owego (jeśli by poszli na ten kfas z reklamą), lącznie z wysokościami (czy jakwy tam to nazywacie) i innymi duperelami. Zdjęcia (na tekstury i takie wspomagające robienie modelu 3d) i plany taboru będzie można wziąć od metra, od producenta, albo z jakiejś strony fanklubu metra, czy coś takiego. Zresztą zdjęcia się zrobi samemu. A co do zdjęć tunelu, to w końcu w nocy metro nie jeździ i można wtedy wejść z jakimś milym panem-znawcą-metra, pozwiedzać z latarką (albo reflektorami metra... przejażdżka nocą metrem we troje... hmm...) i porobić parę zdjęć.
Piszcie drodzy ludzie co o tym myślicie... Aktualnie nie mam neta i piszę od sąsiada, ale przywracają mi go od 01.08... Jakby coś, wysylam mój numer komórki do admina za pomocą prywatnej wiadomości. Liczę że mnie za to nie pobije, w końcu chcę wam pomóc.
buczek:
Ja z przyjemnością moge pomóc-mam cyfrówke.
Dodano po 5 minutach:
http://kmmetra.republika.pl/Schemat%201%20linii.jpg
Układ torów w metrze
macias11:
Ja osobiście wolałbym np. 14WE też Warszawskie. Z miłą chęcią bym poprowadził. Dysponuje zdjęciami 14WE (Pociąg Papieski) Są tu: http://www.skm.go.pl
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej