Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

[Nebula] nastawnik

<< < (2/5) > >>

kruger:

--- Cytat: "Quark-t" ---Natomiast wyobraź sobie taką sytuację - pomykasz sobie siódemką 120 km/h i widzisz We8. Jak wyobrażasz sobie schodzenie z nastawnikiem do 0? bo mnie by chyba biurka brakło, a "łapać" koło kilka razy i ciągnąć w dół mało odda realizm.
--- Koniec cytatu ---

Dlatego rownolegle ze sterowaniem gryzoniem powinno byc sterowanie klawiatura. Z drugiej strony klikanie x-razy PPM aby zejsc do zera chyba zajeloby wiecej czasu niz klikniecie i sciagniecie myszy.

Wogole to najlepiej by zrobic interfejs w postaci kola nastawnika. I powiem ze jest to do zrobienia (sam kilka nocy nieprzespalem myslac nad rozwiazaniem takowym). Wystarczy wykorzystac mechanizm stosowany np w roznego rodzaju wiezach HiFi - cyfrowe pokretlo glosnosci, badz inny jog. Wtedy zrobic odpowiednie mapowanie tegoz urzadzenia podlaczanego najpewniej pod game port (najprostrze w konfiguracji) i podejrzewam ze hulaloby nieziemsko. No i ten 'realizm' posiadania kola. Podobnie rzecz sie ma z kranem oraz nawrotnikiem. Oczywiscie we wszystkich tych urzadzeniach nalezaloby mechanicznie ograniczyc zakres ruchow.

Quark-t:

--- Cytat: "kruger" ---
--- Cytat: "Quark-t" ---Natomiast wyobraź sobie taką sytuację - pomykasz sobie siódemką 120 km/h i widzisz We8. Jak wyobrażasz sobie schodzenie z nastawnikiem do 0? bo mnie by chyba biurka brakło, a "łapać" koło kilka razy i ciągnąć w dół mało odda realizm.
--- Koniec cytatu ---

Dlatego rownolegle ze sterowaniem gryzoniem powinno byc sterowanie klawiatura. Z drugiej strony klikanie x-razy PPM aby zejsc do zera chyba zajeloby wiecej czasu niz klikniecie i sciagniecie myszy.
--- Koniec cytatu ---
No i dlatego jest sterowanie klawiszami kursora :)

Wogole to najlepiej by zrobic interfejs w postaci kola nastawnika. I powiem ze jest to do zrobienia (sam kilka nocy nieprzespalem myslac nad rozwiazaniem takowym).(...)
--- Koniec cytatu ---

Jakbyś tyle nie myślał po nocy, tylko użył szukajki, to byś znalazł to: http://www.eu07.pl/forum/viewtopic.php?t=1938 :D

kruger:

--- Cytat: "Quark-t" --- No i dlatego jest sterowanie klawiszami kursora :)
--- Koniec cytatu ---

Jako podstawa :> mysza jak urozmaicenie :>

--- Cytat: "Quark-t" ---Jakbyś tyle nie myślał po nocy, tylko użył szukajki, to byś znalazł to: http://www.eu07.pl/forum/viewtopic.php?t=1938 :D
--- Koniec cytatu ---

To mnie zagiales:P chyba przeoczylem ten post w czasach jak byl, albo to 2 rownolegle pomysly :P

Quark-t:

To mnie zagiales:P chyba przeoczylem ten post w czasach jak byl, albo to 2 rownolegle pomysly :P
--- Koniec cytatu ---

Rozczaruję Cię - widziałem fotki manipulatora NBMX'a jak jeszcze tego forum nie było :D

EP08_015:
Ja się zastanawiam cały czas jak moj realny nastawnik od ET22 zainstalowac w maszynie no i kran hamulca oerlikona :) To mi wystarczy ale bedzie jazda i hałas w domu bo troche glosno nastawnik pracuje.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej