Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
MD Zajączkowo
matek123:
ET21 do poprawki jest całkiem, tylko nie wiem, czy lepiej od zera pospawać, czy naprawić. Antek kiedyś zaczął naprawiać pudło, ale chętnych do pomocy brak.
Sawi:
Znając życie to lepiej pewnie zrobić od nowa bo z jakiegoś tam doświadczenia wiem, że nie raz więcej roboty jest z modyfikacją niż robieniem od 0.
matek123:
Tam delikatna poprawka mapowania pudła i meschu podobno.
Sawi:
Samo pudło trzyma wymiary jako tako?
Dróżnik Wiór:
Co do mapowania pudła, to aby linia na dole pudła była w grze równa, trzeba było niezłej gimnastyki, ale dało radę nawet znośnie. Tyle, że na teksturze widać co jest mocą szamańską prostowane. Na załącznikach widać, że to dało radę , i o ile z tym dało się wygrać, to te reflektory stanęły w poprzek.
Jak szykuje się poprawka tego, to musiałbym poczekać na nią, bo wydanie takiej tekstury przed zmianami spowoduje dość mocne błędy związane z tą linią biegnącą przez cały dół pudła. Czyli jak zwykle wygrzebałem lokomotywy tak poozdabiane, że nie da się tego zrobić bez poprawienia czegoś.
To... jak już poprawiane coś będzie, to kabel ogrzewania można by poprawić, tak by kabel i jego elementy nie brały koloru z jego obudowy. W Węglińcu malowano to na czerwono, co skutkowało w symulatorze odbarwieniem na ten kolor wszystkiego wokoło tego. Zaznaczyłem strzałkami co zmieniało kolor. Trzeba by to przerobić tak, by kabel i części poniżej samej obudowy sprzęgu ogrzewania nie dzieliły z rzeczoną obudową koloru. Można by to wtedy zabarwić w odpowiadający kolor.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej