Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

MD Zajączkowo

<< < (8/24) > >>

Dróżnik Wiór:
Trzecia ET21, czyli numer 393, z czasów jej obecności w Węglińcu. Służba w tym miejscu oznaczała dla tej maszyny wzbogacenie o malowane detale, z resztą dość trudne w umieszczeniu na teksturze. Pozostały drobne szczegóły do wykończenia, jak zwykle trudne do przepracowania. Niewiele jest zdjęć tych wozów jakie robię, na których miałyby wybrany przeze mnie schemat barw.
Czyli na dobrą sprawę w halach mojego wirtualnego Zakładu Taboru z lokomotyw serii ET21 pozostała 367.

Dróżnik Wiór:
393 jeszcze poprawiłem o brudniejsze listwy i przeszedłem do ostatniej maszyny w zestawie. ET21-367, znanej z mauzoleum taboru w Kościerzynie. Obecnie ma barwy zielono-zielone, ale gdy trafiła z Zajączkowa do skansenu posiadała jasnożółte czoło i czerwony zgarniacz. Tekstura prezentuje czas około roku 1994, niecałe 2 lata postoju w Kościerzynie.
Obecnie walczę z jej reflektorami, ciężko wycelować to tak, by wyglądało zadowalająco i żółty nie wchodził w przestrzeń siwego. Pozostałe elementy maszyny można uznać za wykonane, więc już niedługo lokomotywy powinny pojawić się na TD.

Sawi:
Zdecydowanie przydałyby się jej nowe reflektory.

Dróżnik Wiór:
Można reflektory zaczarować w ten sposób jedynie, by wyglądały bardziej przyzwoicie. Małe zakłamanie, bo tego siwego było mniej, ale tak wygląda lepiej. W załączeniu efekt po zmianie wyglądu i dla porównania mniejszy oryginał rocznik 1994.  Można by ewentualnie tak zostawić.

Sawi:
Tu nie ma co czarować czy też szamanić po prostu trzeba zrobić nowe reflektory z naciskiem na detale typu odbłyśnik itp. Te obecne zdecydowanie nadgryzł już tzw ząb czasu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej