Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
MD Zajączkowo
Dróżnik Wiór:
Tak, miał taki z tych co robiłem SN61-139. Poza nim SN61-86, więc może wśród wagonów o niższych numerach zdarzało się to częściej, ale nie mam danych. Nie wspominałem o tym, by nie komplikować roboty z braku czasu. Lecz w kwestii historycznej, jak ma być odwzorowany właściwie, powinienem jednak zrobić dla niego osobne wnętrze białe, z listwami drewnianymi zamiast aluminiowymi, ale nadal z siedzeniami z niebieskiej dermy. Tak on wyglądał w przedziale pasażerskim (załącznik). Akurat jutro idę do pracy, ogarnę wnętrze dla niego w piątek. Jeśli da się potraktować 139 indywidualnie i dać mu jego historyczne wnętrze, to należy się to mu oddać. Ostatecznie to był ostatni czynny w ruchu planowym SN61 Gdańskiej Dyrekcji.
Szczegółem wnętrza są też zasłonki "PKP" w tej motorówce, bo takie miał. Nie wiem jak to dodać do wnętrza, ktoś twórczy musiałby podkraść rozwiązanie z wagonu.
To też ciekawa kwestia, bo większość SN61 miała rolety w oknach montowane fabrycznie, co u nas może niekoniecznie być widoczne. Bywały też takie z zasłonami, z resztą w miarę tego, jak rolety zużywały się w kolejnych wagonach, zastępowano je zasłonami.
W kwestii wykonania będę miał problem z półką na bagaż, której teksturowanie czerpie wzorzec ze ściany nad drzwiami do przedziału pasażerskiego. Po tym, jak dodałem do niej szczegóły na niej występujące pojawił się poważny problem, bo zamieszczone oznaczenia znalazły się także na półce. Problem ukazany na drugim załączniku.
Wnętrze jasne w trakcie tworzenia w trzecim załączniku. Problem tekstury półki na bagaż w tym przypadku rzuca się nawet bardziej. To jest dość ważny szczegół, bo w rzeczywistości SN61 miały biały sufit, tak zeznali kolejarze z Zajączkowa jacy przy nich pracowali (są tam jeszcze tacy co je pamiętają).
Sawi:
Będę na kompie to zbadam ten temat.
EDIT:
Do ogarnięcia tylko będę musiał zrobić kolejny zestaw plików, bo w mat niestety nie da się przypisać wnętrza.
matek123:
A to wnętrza nie da rady jako kolejny repel i do tego maty?
Dróżnik Wiór:
Na warsztat zajechał ET21-261. Prosto z Kluczborskiej szopy, ozdobiona przez jej pracowników czerwonymi dodatkami, i okrągłą naklejką z okazji stulecia tamtejszej lokomotywowni. Tekstura nie ma jeszcze napisów, łączenia boków z kabiną jeszcze wymagają sporo poświęcenia.
Plan zakłada wykonanie czterech ET21, numerów 375, 367, 393 i wspomniany 261. Trzy z żółtym czołem i 375 będący cały zielono - zielony.
Nim to będzie gotowe na jazdy próbne w dziale TD, poruszyć muszę pewną kwestię. Problemem dla mnie jest przy starym taborze ustalenie daty naprawy rewizyjnej i czasem miejsca jej dokonania. Pojazdy historyczne są przeze mnie przebarwiane z tekstur przedstawiających pojazd nieco bardziej współcześnie, napisy więc zostają usunięte i nałożone raz jeszcze. Jednak zakłady dokonujące rewizji zmieniały nazwy, czasem nawet już nie istnieją. Lokomotywownie czasem miały też możliwość dokonywania rewizji we własnym zakresie , tak jak np. obecnie w Zajączkowskiej szopie rewizje przechodzą 6Dg należące do PKP Cargo. Coś jednak powinienem umieścić na teksturze w miejscu należnym oznaczeniu daty i miejsca rewizji...
DieselPower:
ZNTK Lubań Śl. - EU07, ET21
ZNTK Wrocław - 409Da, SM03
ZNTK Poznań - ST43, Sx45, SU46
ZNTK Nowy Sącz - SP42
ZNTK Ostróda - wszelkie beczki
Jedynie pozostaje szukanie w ilostanie maszyn z tej samej parafii. Choć z tym może być ciężko, bo nie wszystkie mają uzupełnione tabele a zostały już dawno skasowane. Ewentualnie można szukać też wyraźnych zdjęć.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej