Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Oliwkowy wagon 2 kl.

(1/4) > >>

M79r:
Witam chciałbym zaprezentować przeróbkę wagonu, który już jest w MaSzynie w malowaniu oliwkowym, oznaczony Bwxz 515120-80 123-5
Jest to moja skromna próba sił teksturowania ( dopiero zaczynam ) Przeróbka dotyczy głównie wnętrza stylizowanego na lata w których wagony były oliwkowe. Ale też i wagon  jest zrobiony pod model z otwieranymi drzwiami i widokiem do środka jak i na zewnątrz.
Wnętrze posiada charakterystyczną tkaninę na siedzeniach jaką pamiętam w tamtych czasach czyli lata 80te oraz firanki.
Rozjaśnione zostały też ramy okienne aby wyglądały bardziej metalicznie, chodź nie bardzo się to udało - ocenę zostawiam wam.
Na podłodze pozwoliłem sobie dać wykładzinę jak i oświecić napis WC oraz podnieść ścianki (wejście do przedziału) aby z korytarza nie było widać podłokietników. Zapraszam do prezentacji. Jednocześnie jeśli wagon przejdzie to proszę o pomoc z umieszczeniem go na testy i skompletowaniem tego co ma być od strony plików, gdyż ja tego nie umiem :)  Pozdrawiam.

https://youtu.be/hAjVdUjBSzY

Piotr93:
Fajnie, gdyby nie to że boki są żywcem robione w paincie z doklejoną numeracją wagonu na burcie. To już lepiej zrobić ze zdjęć dostępnych na forum, (wydaje mi się że są) lub prze mapować ze starego układu teksturę.

M79r:
Numeracja jest przerobiona ze starej wersji. Jak umiałem tak zrobiłem , nie mam doświadczenia w teksturowaniu czy też modelowaniu.

Piotr93:
Dla tego polecam ci poćwiczyć na prze mapowaniu starej tekstury, najlepiej pobierz z repozytorium wersję tga, jakiegoś wagonu na modelu 11xa i powoli sobie sklejaj i układaj po kawałku na nowym układzie 11xa_v2, ja dzięki temu nauczyłem się teksturować. :)

Stele:
Wnetrze ujdzie, kwestia troche wycieniowac i odbicie w lusterku dac. Z zewnatrz jednak na samym filmie widac tyle bledow, ze wiele z niego nie wycisniesz. Wez sobie ktoras oliwke ze starego ukladu przenies na nowy. Poczytaj w testach komentarze do 111a, by wiedziec na jakie powszechne bledy zwracac uwage i powodzenia. :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej