Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Jedziemy na Czechy czyli modele w wykonaniu CD
rysiekchaszcz:
--- Cytat: Stele w 27 Sierpnia 2017, 13:13:28 ---A nie wiem, nie zauważyłem. Wklep ten cytat do errors.txt, wczytaj rainstedem podgląd scenerii, to pokaże te miejsca na mapie.
--- Koniec cytatu ---
Faktycznie na przejściu trapezowym wywala - za ostro druty jezdne podniesione do góry. Przy małej prędkości ok ale powyżej 80 wywala. Do poprawki sieć :-)
rysiekchaszcz:
--- Cytat: Stele w 27 Sierpnia 2017, 12:29:12 ---Przypisujesz jako potomny soczewki obiekt typu free spot light o kolorze spróbkowanym z tekstury, skierowany we właściwym kierunku i tyle.
--- Koniec cytatu ---
Nic mi to prawie nie mówi - dlatego prosiłem o szczegółowy instruktarz w 3dmax najlepiej jak by ktoś się poświęcił i zrobił zrzuty z ekranu.
matek123:
Jest jeszcze inna opcja, ustawiasz piwoty soczewek na środku każdej z nic. Później kopiujesz z dowolnego t3d semafora freespoty ustawiasz im transform tak, żeby były jedynki po skosie a reszta zera. W pozycji parent wpisujesz nazwy swoich soczewek zapalonych.
dymus:
> dodać freespot z sekcji create/lights (screen a)
> ustawić tak żeby był w dobrym kierunku (w kierunku z którego ma go być widać), plus lekko przed teksturą zapalonej lampki dla której ma być (widoczny i nie zasłoniony przez nią lub inne rzecz, z reguły na środku lampki go dać)
> ustawić kolor, po zaznaczeniu danego freespota (screen b)
> odpowiedni kolor (zielony do zielonej lapki zapalonej itp.) freespot'a dopiąć w hierarchi do odpowiedniej zapalonej lampki, nazwa freespota obojętna, ważne żeby był dopięty do lampki_on, które już są dobrze nazwane (łączy się przez connect, tak jak zawsze w hierarchii)
--- Cytat: EP08_015 w 27 Sierpnia 2017, 13:26:50 ---To nie wydana kabina do jednego z naszych czeskich elektrykow.
--- Koniec cytatu ---
Jeszcze nie wydana... będzie fizyka to będzie wydana.
--- Cytuj ---Łukasz, czemu Ci LVZ nie działa? :P
--- Koniec cytatu ---
Chyba jest wyłączony w tej 163 :P
rysiekchaszcz:
Teraz kapuje :-)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej