Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Jedziemy na Czechy czyli modele w wykonaniu CD
rysiekchaszcz:
Przedstawiam wersję testową semaforów, wskaźników i sieci trakcyjnej Ceskich Drah. Krótki opis w pliku Readme.txt
Test CD
dymus:
No to jedziemy ;) Swoją drogą, wskaźnik pionowy dla Pendolino nie powinien mieć z reguły większej prędkości niż dla klasycznego? To taki detal, bo na drugim torzej jest dobrze, więc w gruncie rzeczy teraz to nie ważne ;) No i przy semaforach brakuje freespotów dla światła zapalonego, przez co wskazanie semafora jest widoczne dopiero blisko semafora.
rysiekchaszcz:
Faktycznie drobna zamiana. Co do " freespotów" proszę kogoś kto robił semafory w 3dmax (mam 7) o dokładne wyjaśnienie jak to zrobić bo mi nie wychodzi. Reszta wskaźników tworzy się.
Stele:
Przypisujesz jako potomny soczewki obiekt typu free spot light o kolorze spróbkowanym z tekstury, skierowany we właściwym kierunku i tyle. Mamy domyślne parametry z maxa w semaforach o ile wiem.
Przypisz semafory do torów na scenerii demonstracyjnej. Chciałem się uczyć sygnalizacji z tego co mi tabelka wskazuje, a ich nie widać nijak w skanowaniu.
Na lewym torze, którym wracamy, coś jest nei tak z geometrią sieci. Dwukrotnie wywaliło WSa.
--- Kod: ---Voltage loss: by 182_081-0 at 4.78 0.18 3498.11, time 0.20
Voltage loss: by 182_081-0 at 4.78 0.18 2498.57, time 0.20
--- Koniec kodu ---
rysiekchaszcz:
Dziwne bo mi nie wywalało ani w jedną ani w drugą stronę. Czy to było na przejściach trapezowych ????.
Co do sygnalizacji jest ona w Czechach prawie taka sama. Wyjątki to mrugające pomarańczowe i zielone dwa razy szybciej dla 60 i 80 km/h Inny układ świateł co nawet na jednej stacji np. Czeski Tesin są semafory 5 komorowe o innym układzie świateł. Jest w "Help" plik Opis_CD.pdf po polsku i przepisy D1 po Czesku :-)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej