Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Modernizacja modeli słabej jakości.

<< < (2/2)

Balaclava:
Eksperymentalnie odnowiłem jeden przedpotopowy model. Mapowany jest fragmentami tekstur innych budynków. Wyszło trochę sztucznie, ale będę nad tym jeszcze pracował. Jeśli ktoś jest z Krakowa, to może zrobić foty na tekstury tej nastawni (Łobzów).

Sawi:
@krzysiu nie zrozum mnie źle bo doceniam to co robisz, ale np w tym przypadku aż się prosi o zrobienie nowego modelu w raz z tymi wnękami na okna, parapetami itd. Według mnie po prostu szkoda czasu na niektóre z nich, bo przeważnie to tylko są ubogie boxy. Jasne rozumiem, że wtedy tak trzeba było je robić, ale czasy się zmieniły i większość z nich już mocno odstaje od obecnych standardów.

Balaclava:
Znaczy ten model jest zaimportowany i lekko podrasowany, ma też wnęki w oknach. A jak coś jest płaskim boxem, to nie jest tak że ja tylko tekstury wymieniam, tylko cały model dopieszczam o takie właśnie detale.

Sawi:
A to chyba, że tak to zmienia postać rzeczy. Zatem powodzenia w dalszych pracach :). A co do twojego pytania odnośnie osób z Krakowa, to parę takich na forum mamy. Zatem jest szansa, że ktoś takie fotki zrobi.

Stele:
Takie brzydkie domki warto mapować 1:1 i pomalować im różne zacieki, plamy, dziury w tynku. Na cgtextures są fajne maski na takie rzeczy. Bo to, choć ma bogatszy mesh, niezbyt oddaje ducha oryginału.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej