Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Modernizacja modeli słabej jakości.
Balaclava:
Mamy w symku sporo modeli nadgryzionych zębem czasu, których jakość odstrasza. Mam tu na myśli głównie modele powstałe w pierwszych latach rozwoju symulatora. Akurat tak się składa, że kończę powoli skrypt na import T3D do Blendera. Pomyślałem, że w ramach testów mógłbym importować słabej jakości modele i poprawiać je. Prosiłbym użytkowników o sporządzenie listy modeli, które ich zdaniem wymagają poprawy.
Lista modeli do poprawy (uzupełniana na bieżąco):
* bud/blok11
* bud/skoczowstacja - potrzebne zdjęcia na lepszą teksturę
* bud/poroninstacja - potrzebne zdjęcia na lepsza teksturę
matek123:
Chodzi o modele budynków, czy i taboru?
Stele:
Mam zdjęcia na odpowiednik punktowca. Bud/blok11 zdaje się. Stoi tego masa na starych sceneriach. http://eu07.pl/forum/index.php/topic,17369.msg467613.html#msg467613
RoboBatman:
Mnie zawsze "raziła" w oczy nastawnia jak się wyjeżdża z Brzezin w stronę Dębicy z napisem o ile się nie mylę "Szczecin Główny" na scenerii l053. Jeżeli nie wiesz o którą chodzi, to odpalę l053 i napiszę o który kilometraż mniej więcej chodzi. I tu pytanie- czy dałoby radę którąś z twoich nastawni w testach przerobić tak, aby miały na przykład napisane "Brzeziny" i wstawić ją zamiast tamtego modelu? Z góry Dziękuję za odpowiedź.
Balaclava:
Tabor na razie nie. Mile widziany będą dobrej jakości zdjęcia na tekstury obiektów takich jak dworce w Poroninie czy Skoczowie.
--- Cytuj --- czy dałoby radę którąś z twoich nastawni w testach przerobić tak, aby miały na przykład napisane "Brzeziny" i wstawić ją zamiast tamtego modelu?
--- Koniec cytatu ---
Klonowanie modelu z powodu napisu byłoby bez sensu. Zamiast tego lepiej dodać wymienną teksturę tabliczki jako (p6). Po to one tam są ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej