Symulator EU07 (i nie tylko) > Poradniki
[CTR] Poradnik dla chcących pisać scenariusze
Transkei:
--- Cytat: Mariusz1970 w 29 Sierpnia 2017, 22:25:42 ---Sorry, ale W6a tez trzeba przypisac do toru, czyli defakto to sa eventy. Wiec z tego punktu widzenia, to nie ma znaczenia (i to i to, to sa eventy). Malo tego, kazdy ten wskaznik musi miec indywidualna nazwe W mojej propozycji, nie trzeba nadawac indywidualnych nazw. Jest sobie poprostu jeden event w torach, ktory zwie sie RP1_droga i finito. Takie zalecenie (nie jedno) promowal Ra, ale ja niebardzo w tej kwestii sie z nim zgadzalem. Ogolnie mam taki charakter, ze nie sugeruje sie czyims pogladem, chocby byl w jakies dziedzinie dobry. Jesli ja do czegos przekonany nie jestem, to nie jestem i tyle. Czasami mi to wychodzi mi to na dobre, czasami nie :)
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli robimy to na zasadzie, że przypisujemy W6a do toru, to nie musimy już definiować eventu - jest on bowiem już zdefiniowany w pliku .inc wskaźnika W6a. To jest zaleta tego rozwiązania, nie musimy potem pamiętać, aby do scenariusza dołączać eventy uruchamiające sygnał ostrzegawczy. Chociaż z drugiej strony - w niektórych scenariuszach zamykanie semaforów wymaga dodatkowych eventów w .ctr - i nikt z tego powodu problemu nie robi (również Ra tak zrobił w Quarkmce2007). No i niestety gdy przypisujemy W6a do toru, to nie mamy za bardzo możliwości urozmaicenia podawanego sygnału Rp1, zawsze będzie generowany w ten sam sposób (zdefiniowany w W6a.inc), a przy niektórych przejazdach można by ten sygnał powtórzyć, dać dłuższy... Reasumując, można stosować oba sposoby.
Mariusz1970:
--- Cytuj ---Jeżeli robimy to na zasadzie, że przypisujemy W6a do toru, to nie musimy już definiować eventu - jest on bowiem już zdefiniowany w pliku .inc wskaźnika W6a.
--- Koniec cytatu ---
No to jest oczywiste. Ja pisalem o sytuacji, gdy mamy NIC
--- Cytuj --- To jest zaleta tego rozwiązania, nie musimy potem pamiętać, aby do scenariusza dołączać eventy uruchamiające sygnał ostrzegawczy.
--- Koniec cytatu ---
Ale musimy pamietac, ze w scenerii musza byc te wskazniki przypisane. Same sie nie przypisza. Nie wiem, czy jest jakis automat, wstawiajacy i przypisujacy W6 do torow. Ja zrobilem automat, ktory funkcjonalnie realizuje to o czym piszemy, tylko w inny sposob. Podobnie jak przypisanie W6, tez wykonujemy to tylko raz w scenerii. Nie trzeba pamietac o tym, aby piszac nastepne scenariusze, przypisywac na nowo te sygnaly ostrzegawcze. Niczym szczegolnym te metody sie nie roznia w tym aspekcie. Dlatego ja osobiscie nie widze tutaj zadnej przewagi W6 nad bezposrednim eventem w torze.
Byc moze teraz autorzy scenerii bardziej dbaja o przypisywanie czegos tam, niz kiedys i wykonuja to na biezaco albo recznie albo z jakas automatyzacja, ale wiekszosc scenerii w maszynie tego nie ma, a ja osobiscie czasu nie mam na reczna zabawe. Tutaj zapuszczam automat i mi to robi i zapominam o temacie :)
Stele:
Od jakiegoś czasu można przypisywać wiele zdarzeń do toru. Warto by zaktualizować.
Do radyjka dopisać info o kanale.
Transkei:
Przedstawiam drugie wydanie poradnika – linki do pobrania są w pierwszym poście. Wprowadzono wiele zmian:
* Przeredagowanie rozdziału dotyczącego odtwarzania dźwięku – rozróżnienie na radiotelefon i dźwięki tła.
* Aktualizacja wpisów w nagłówku .scn, opisywane są aktualnie zalecane wartości.
* Opis nowych komend dla AI – przy okazji wygmerany został z najgłębszych czeluści stron Ra opis komendy Overhead – do jazdy bezprądowej i opuszczania pantografów.
* Nowy rozdział omawiający w skrócie projektowanie scenariuszy takich jakie powstały ostatnio na L053 i Bałtyku.
* I bardzo wiele drobnych uzupełnień, które trudno wymienić.
* Zamiast linków do różnych stron, powstawianych tu i ówdzie po różnych rozdziałach – spis bibliograficzny, zawierający linki do wszystkich omawianych materiałów źródłowych.
* Na sam koniec niewielkie odświeżenie szaty graficznej poradnika.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej