Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym
tmj:
W dzisiejszym uaktualnieniu:
- poprawki logiki oraz udzwiekowienia wentylatorow silnikow trakcyjnych
- poprawki odtwarzania dzwiekow z losowym przesunieciem
- poprawka, przy wyswietlaniu sekcji ladunku exe potrafi umiejetniej zliczyc do trzech
- poprawka, interpretacja parametrow indywidualnych wpisow soundproofing jest zgodna z interpretacja parametrow ogolnych danego pojazdu
- poprawka, kalkulacja wartosci departuredelay uwzglednia pierwsza wyswietlana stacje rowniez po uplywie czasu odjazdu
- maszyna stawia na jakosc, prad dla silnika zasilanego z akumulatora pobierany jest z rzeczonego akumulatora zamiast wirtualnej sieci
- lekcje dla ai, przy uruchamianiu pojazdu ai uwzglednia obecnosc przetwornicy i/lub sprezarki zamiast zakladac ze wszystko jest siudemkom
- funkcjonalnosc, dodany wpis MainStart w sekcji Cntrl. pliku fiz, okreslajacy metode zamkniecia wylacznika szybkiego
- funkcjonalnosc, dodatkowe wartosci eventu whois:
--- Kod: ---40+1 = kolejna stacja w rozkladzie jazdy skladu do ktorego nalezy pojazd, ktory wyzwolil event
40+4 = identyfikator czy na rzeczonej kolejnej stacji ma miejsce postoj
--- Koniec kodu ---
- funkcjonalnosc, plik .mat zawierac moze wpis shadow_rank: X gdzie X jest wartoscia w zakresie 1-3 okreslajaca "wage" cieni rzucanych przez obiekt pokryty danym materialem. Cienie z waga wyzsza niz wartosc zdefiniowana wpisem gfx.shadow.rank.cutoff X w pliku eu07.ini beda pomijane przy rysowaniu. (czyli np jesli wpis w pliku ini ma postac gfx.shadow.rank.cutoff 2 to przy rysowaniu pomijane beda cienie z waga 3. Ograniczenie ilosci malowanych cieni ma pozytywny wplyw na wydajnosc silnika graficznego symulatora.
- funkcjonalnosc, w pliku eu07.ini mozna podac parametr gfx.shadow.angle.min X okreslajacy dopuszczalna dlugosc malowanych cieni. X moze przyjac wartosci w zakresie 0.2-1.0, gdzie 0.2 oznacza brak skracania dlugosci cieni, zas 1.0 powoduje najwieksze ograniczenie dlugosci. Skrocenie cieni ma pozytywny wplyw na wydajnosc silnika graficznego symulatora.
- funkcjonalnosc, z poziomu skryptow pythona dostepny jest klucz train_stationstart podajacy numer stacji wyswietlanej w danym momencie jako pierwsza w rozkladzie pojazdu
CX MANIAK:
@Tmj, czy byłaby możliwość dodania z gałęzi @Milka słynnej mapki poglądowej scenerii, ze sterowaniem rozjazdami, semaforami. Wielokrotnie dzięki niej udawało się uratować scenariusz gdy poszło coś nie tak.
Pozdrawiam.
Ps. Chyba że już jest tylko ja nie umiem włączyć.
Stele:
Nie, nie ma.
mac310:
To może jak coś się ruszyło w exe to ja odświeżę majowy temat obsługi radiotelefonu...
https://eu07.pl/forum/index.php/topic,29423.msg542931.html#msg542931
Byłaby szansa?
ganc:
Cześć,
Powracam z tematem wirtualnego rewidenta. Czy jest możliwość ustawić w kodzie exe jego działanie tak aby działał tylko na obsadzie AI pociągu? W takiej sytuacji byłaby możliwość jazdy z hamulcami ustawionymi wg swojego uznania lub jeżeli chcielibyśmy wg algorytmu wirtualnego rewidenta, oddawalibyśmy na chwilę skład pod kontrolę AI. Na chwilę obecną, co bardzo mnie irytuje, wirtualny rewident z uporem maniaka przestawia mi podczas służby nastawy hamulca, które zrobiłem wg swojego uznania.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej