Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym
tmj:
Rezonatory sa widoczne w tabelce skanowania, mozna wiec zweryfikowac tam czy sa umieszczone 200m przed semaforem czy moze gdzie indziej. Na starych sceneriach skrypty moga byc powstawiane dosc losowo, bo gdy aktywatorem byl poczatek toru a rezonator nie mial modelu, to jego pozycja nie miala wiekszego znaczenia.
edit: co do roznicy w uruchomieniu pojazdu, alternatywnie przyczyna mogla byc zmiana wpisu trainset pojazdu, zmieniajaca lekko jego predkosc poczatkowa a tym samym zachowanie na starcie -- z 0 na 0.1 lub odwrotnie.
mac310:
--- Cytat: Stele w 17 Maja 2021, 22:44:53 ---PhysicalLayout=3 znaczy tylko, że pojazd ma dwa odbieraki prądu. Nie ma to nic do baterii czy shp.
--- Koniec cytatu ---
Ciekawe, bo jak wywaliłem ten wpis to lok odpala się tak samo w obu paczkach, czyli buczek i lampki SHP świecą po załączeniu baterii.
Stele:
A nie ma tam jakiegoś błędu składni, który by psuł parsowanie wersu zabezpieczeń, który pewnie jest obok? To by tłumaczyło temat. O jaki konkretny fiz chodzi?
mac310:
--- Cytat: Stele w 18 Maja 2021, 16:13:34 ---A nie ma tam jakiegoś błędu składni, który by psuł parsowanie wersu zabezpieczeń, który pewnie jest obok? To by tłumaczyło temat. O jaki konkretny fiz chodzi?
--- Koniec cytatu ---
Ja używam wyłącznie 303e.fiz i porównując zawartość plików między poprzednią, a ostatnią paczką zauważyłem jedynie tę jedną zmianę.
--- Kod: ---Power: EnginePower=CurrentCollector CollectorsNo=2 MaxVoltage=3600 MaxCurrent=1250 MinH=0.48 MaxH=2.5 CSW=1.4 MinV=1900 MinPress=3.5 MaxPress=5.0 PhysicalLayout=3
--- Koniec kodu ---
Nigdy nie modyfikowałem żadnych plików poza 303e.mmd więc zakładam, że taka różnica została wprowadzona w ofilcjalnych paczkach lub fixach pojawiających się po ich wydaniu. Tak czy inaczej jak usunąłem tylko ten jeden fragment "PhysicalLayout=3", którego nie widziałem w pliku .fiz w poprzedniej paczce to lok zaczął się zachowywać dokładnie tak samo po odpalenieu z obu wersji.
Stele:
Plik wygląda dobrze i wpisy czuwaków nie są po sobie, więc to raczej nie wina parsowania.
Exe tmj nie ma wszytego PhysicalLayout. Takie rzeczy tylko u Milka. Ten parametr powinien być kompletnie pomijany.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej