Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Sygnalizacja CD (Czeskie Drahy)
guest4368:
@rysiekchaszcz Mógłbyś przygotować paczkę zgodną ze strukturą katalogów w Maszynie? Archiwum, które załączyłeś ma pomieszane katalogi i nie wykrywa tekstur. Nie jestem więc w stanie nawet tego sprawdzić u siebie.
Edit:
Widzę, gdzie może być błąd:
--- Cytuj ---node 800 0 (p1) model 0 0 0 0 /cd/glowice/s5pzcbp.t3d none lights 0 0 1 0 0 endmodel //glowica 5 komorowa
node 400 0 (p1) model 0 0 0 0 /cd/maszty/maszt5s.t3d none endmodel //maszt dla 5 komór bez manewrow
--- Koniec cytatu ---
Parametr (p1) to nazwa modelu - masz w ten sposób dwa modele o tej samej nazwie i nie wiadomo, który animować. Zamień (p1) we wpisie masztu na none.
rysiekchaszcz:
Fakt źle zrobiłem paczkę. Brakowało tekstur i scenerie źle umieściłem Do pobrania już poprawiona paczka :-)
http://www.gmfk.pl/pobierz/signal_CD.zip
guest4368:
Niestety, nie można pobrać paczki. Pliki powinny być dodawane przy użyciu tutejszego uploadu plików.
Czy testowałeś poprawkę, o której pisałem w poprzednim poście?
rysiekchaszcz:
Zamieniłem tak jak proponowałeś i jest OK.
--- Cytuj ---node 800 0 (p1) model 0 0 0 0 /cd/glowice/s5pzcbp.t3d none lights 0 0 1 0 0 endmodel //glowica 5 komorowa
node 400 0 none model 0 0 0 0 /cd/maszty/maszt5s.t3d none endmodel //maszt dla 5 komór bez manewrow
--- Koniec cytatu ---
Teraz biorę się za pozostałe czeskie sygnalizatory i wskaźniki. Niektóre są bardzo ciekawe.
Dzieki i jeszcze raz dzięki :-)
PS
Nowy link do paczuszki :-)
http://eu07.pl/userfiles/10233/test-signal_CD.zip
rysiekchaszcz:
Mam jeszcze mały problem a faktycznie dwa. Chodzi mi o twórców w 3dmax który tworzą semafory.
1. Mam problem z tabliczką a więc jak stworzyć żeby potem pobierała tabliczkę
2. Lights - oświetlenie , niestety nie daję sobie rady i po prostu z dalszej odległości semafor jest słabo widoczny.
Pozostałe elementy mam OK i niedługo udostępnię do testów sygnalizacje czeską.
Proszę o pilną pomoc. 3dmax v. 7
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej