Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Sygnalizacja CD (Czeskie Drahy)

<< < (3/5) > >>

dymus:
Tabliczka ma mieć w t3d wpisane przy Map: replacableskin dla tego submodelu tabliczki tak żeby mogła pobierać tex z oznaczeniem tabliczki.
Światła, a raczej ten pixel co ma być widoczny z odległości to jest 'free spot' z 'lights', trzeba go dodać, ustawić w dobrą stronę (kierunek) oraz lekko przed teksturą zapalonej lampki (żeby nie zasłaniała) oraz samego free spota trzeba przywiązać w hierarchii do odpowiedniej lampki _on dla której on ma być zapalony. Plus ustawić jego kolor, tak żeby odpowiadał tej lampy dla której jest ustawiony.

guest4368:
1. Tekstura na tabliczkę powinna nazywać się "replacableskin". Wówczas nazwa tekstury pobierana jest z parametru w include np:

--- Cytuj ---node 1000 0 (p1) model 0 0 0 0 sem/glowice/s4yppcpb_dd.t3d tabl/(p6) lights  0 1 0 0 endmodel            //glowica
--- Koniec cytatu ---
w typ przypadku jest to fragment "tabl/(p6)" - musisz zmodyfikować obecny wpis.

2. Popatrz na pliki .t3d semaforów (z paczki deweloperskiej lub którejś starszej). Są to pliki tekstowe. Będą tam składowe światła dla submodeli. Chyba, że ktoś poda te wartości tutaj. Również świecące modele lamp powinny mieć Selfillum: true. Efekt semafora widocznego z daleka osiągany jest przez FreeSpotLight.

W najnowszej paczce trochę się zmieniły te semafory - dodano łunę do światła oraz zmodyfikowano ich widoczność w najnowszym exe C++.

rysiekchaszcz:
Na razie dzięki. Poradzę sobie a jakby coś to zapytam. :-)

rysiekchaszcz:
Mam następne pytanie. W sygnalizacji CD obowiązują dwa sygnały ze światłem migającym wolno i szybko. W symulatorze znalazłem tylko trzy:  0 - nie wyświetla, 1 -  wyświetla i 2- wolno migające. Czy jest możliwość wyświetlenia sygnału szybko migającego tj dwa razy szybciej niż wolno migający. Jak nie ma to zuboży mi sygnalizację CD.

Stele:
Nie ma. Częstotliwość lampek jest stała.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej