Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Maszynowy Warsztat
mk1991:
Tak, ja je robię, dla tego cicho siedzę. Mam do dyspozycji tylko wagony 170A, ale robię dla nich stopniowane koła i chcę nowy runningnoise. Pod koniec tego tygodnia planuję zrobić sesję nagraniową w ic 73001. Potrzebuję nagrania takiego wagonu bez klimy.
DieselPower:
Akurat 170A to zmodernizowane Gorlitze z 1990 roku z wózkami GP200, więc wszystko będzie pasowało.
mk1991:
Jak chcesz to mam jakieś koła właśnie od 170A, miały iść do 174A ale nie poszły. Ja obecnie ich urzywam do wszystkich z. Jak masz w co to wsadzić to ci dam te koła razem z mmd zrobionym. Teraz siedzę na innym nagraniu od 170A gdzie szukam, stukotu dla różnych prędkości. Drzwi dla niego mam od dawna. Chcę dla 170A dedykowanej przetwornicy jeszcze. Muszę zobaczyć jakie wózki ma X B10bmnouz, który na wawelu jeździ, bo będę miał do niego dostęp w piątek. Nagram go w jeździe do Krakowa, przez Katowice.
DieselPower:
Aktualnie do zrobienia zostało:
- kilka różnych wariantów z serii B10bmnouz
- zrobić modyfikacje wózków oraz kilka dodatkowych skórek
- wszystko przetestować i wprowadzić kilka bugfixów
- (opcjonalnie) wykorzystać to co już jest i zrobić kilka knajp po NG w NS
W ostatnim punkcie samo wnętrze będzie ograniczało się tylko do przedsionków, korytarza i głównej sali z kilku powodów.
1) kuchnia czy zaplecze socjalne i tak nie jest widoczne z zewnątrz
2) nie ma na to materiałów
3) a poza tym to nikogo nie interesuje
Dzisiaj skończyłem większość z zaplanowanych wagonów standardu Z produkcji niemieckiej. Teraz zajmę się poprawkami gotowych już tekstur, potem poprawię wózek i dorobię kilka różnych skórek. Na koniec przygotuję 2 albo 3 tekstury knajpy B89 z podtypu 3 z Nowego Sącza.
Wersja 3a z wyświetlaczem w gumowej uszczelce http://www.wgk.cal.pl/data/media/661/61_51_88-70_188-7_WRmnouz_2.jpg
jaki wersja 3b bez uszczelki w wyświetlaczu http://www.wgk.cal.pl/data/media/661/DSC05974.jpg
W ramach podsumowania mamy:
- 1x wagon 1 klasy z przedziałami menedżerskimi Z2ABCMg-FPS
- 3x wagon 1 klasy Z2A-FPS
- 1x wagon 1 klasy Z2A NS
- 1x wagon 2 klasy XB-FPS
- 3x wagon 2 klasy z przedziałem dla osób niepełnosprawnych XBN-FPS
- 4x wagon 2 klasy z Z2B NS
- 2x wagon 2 klasy z 4 osobowym przedziałem z przewijakiem Z2B NS
- 1x wagon 2 klasy 170A z etapu II
- 1x wagon restauracyjny B89 NS podtyp 3
W zależności od dostarczenia materiałów pojawi się od 1 do 5 dodatkowym tekstur dla brakujących podtypów i wariantów ;)
W ramach odkiszania dokończyłem model wagonu 622Za. Według danych z pliku zacząłem go robić gdzieś w październiku. Teraz tylko wymaga zmapowania, pokrojenia, zlodowania, a potem zrobienia tekstur i ładunków.
Tak przy okazji powstaje najdłuższy Eaos w Polsce, wszystko już działa, więc teraz została kwestia zmapowania modelu.
Mihau:
Ten ładunek drewna to chyba zbyt ciężki dla niego. Bardziej pasowały by zrębki.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej