Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Maszynowy Warsztat
DieselPower:
Fakt jest taki, że jeżdżą/jeździły wyładowane kłodami http://www.wgk.cal.pl/data/media/201/eaos1.jpg
Jaco:
Te dłuuuugie węglarki mają wzmocnioną ostoję (widać to na zdjęciu). Mogą przyjąć większy ładunek.
DieselPower:
Dla suchego drewna (400-500 kg/m3) masa ładunku średnio wychodzi 49,95t przy wagonie załadowanym do pełna. Podejrzewamy, że te wagony powstały na bazie platform w zakładach VRZ-99 AD Septemvri.
Ten wagon jest już zrobiony i teraz zabieram się za skończenie 622Za.
Dzisiaj mogę już zaprezentować finalną wersję wózka 7TNa. Jest już w pełni gotowa wersja z poprawnymi animacjami i lod. Nie podobało mi się parę elementów i musiałem je nieco zmodyfikować. Teraz czas na obróbkę modelu 622Za, na koniec przygotuję kilka nowych ładunków.
Model został zmapowany, więc nie pozostaje nic innego jak zrobić tekstury. Planuję zrobić żeby każda tekstura od razu występowała w obu wersjach z kłonicami złożonymi jak i postawionymi. To będzie na tej samej zasadzie jak TEM2 wybór pomiędzy sprzęgiem śrubowym a SA3.
matek123:
A ja mam mały pomysł, żeby nie mnożyć plików, dodać ładunek kłonice (postawione lub opuszczone wedle uznania)z zerową wagą zapisaną w loadweigts, a stan przeciwny jako model o nazwie none.
--- Cytat: tmj w 01 Sierpnia 2020, 05:03:37 ---- w ramach koncertu zyczen, system wizualizacji ladunku w sytuacji gdy pojazd jest prozny wyswietla model ladunku "none" (o ile model taki zostanie zlokalizowany w katalogu pojazdu lub zdefiniowany w grupie loads: pliku .mmd, na standardowych zasadach)
--- Koniec cytatu ---
jakubg1:
Trzeba i tak wypalić oddzielne AO dla drugiego wariantu. Kłonice też rzucają taki cień.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej