Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Maszyniści w każdej kabinie lowpoly

(1/7) > >>

jakol112:
 Witam,
zacząłem wprowadzać do każdego pojazdu posiadającego wnętrze lowpoly mechaników zmieniających kabinę zależnie od kierunku jazdy pojazdu. Gotowe mam obecnie 303e i 6dg. Wykorzystuje repainty cadnavovych ludzików i poradnik @Stele. W załączniku owoc prac nad 303e. Proszę o ocenę pracy, podpowiedzi, uwagi ale i repainty ludzików (o ile takowe ktoś ma) bo nie łatwo wymyślić coś nowego a klepanie na jedno kopyto to nie to.

Figurki są widoczne wyłącznie w modelu wnętrza widocznym z zewnątrz!

http://eu07.pl/userfiles/21101/priv-mechy.7z

RoboBatman:
@jakol112: co do opinii- w mojej opinii-więcej nic nie trzeba nowego. Te postacie wystarczają jak na mój gust. Kiedyś @Stele proponowałem dać figurkę mecha w cywilnych strojach (np w swetrze) właśnie z cadnav, ale to nie przeszło. Tylko mam pewien pomysł. Z tego co ja widziałem na własne oczy, śledząc co niekiedy maszynistów czy to u siebie w Staszowie czy to będąc w Kielcach na dworcu, zauważyłem, że maszyniści z PKP IC jeżdżą zazwyczaj jak na obrazku "foto-mech" lub "mech" a na przykład maszyniści ze składów towarowych, jeżdżą zazwyczaj w stroju "foto-mechu" lub w normalnych ubraniach. Czy dałoby zrobić przypisanie, żeby automatycznie wsadzało np figurkę "foto-mech" jeśli np skrypt wykryje, że jedziesz lokomotywą z PKP IC i jak składy towarowe to np daje figurkę "foto-mechu"? Chyba, że masz inny pomysł na to-na przykład losowanie postaci. Ale z drugiej strony to nie byłoby realne gdyby np wirtualny mechu ze spółki PKP Cargo czy CTL Logistics w MaSzynie jechał elegancko ubrany jak np figurka "foto-mech"? Dzięki z góry za odpowiedź na moją kwestię.

PS. Traktuj mój pomysł jako propozycję.

Balaclava:
Ja bym do tych trzech panów dorzucił jeszcze jednego w pomarańczowej koszulce odblaskowej.

jakol112:
Robo, figurki wstawione są do modelu lowpoly jako lampki a lowpoly z kolei przypisane są do modeli lokomotyw, tak więc Pan w mundurku IC będzie zasiadał tylko w siódemkach z kabiną IC a dwaj pozostali we wszystkich innych.

dcholerzynski89:
Witam gdzie mam wgrać te 3 pliki mechanik ic,mechanik koszula oraz mechanik krawat chodzi mi do którego folderu w maszynie do których siódemek mam ich przypisać?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej