Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Całkowo v2.0 - wersja beta do testów

<< < (18/177) > >>

Siecool:
Na moje oko, patrząc po logu, który podesłałeś wcześniej, po prostu zbyt długo zabarłożyłeś w lokomotywowni ;) Log twierdzi, że eventy sypały Ci się na "jan_lok_wyjazdb_ii", który sprawdza niezajętość toru nr 5 na stacji w Janiszewie. W momencie sprawdzania tor był już zajęty przez EP07-1066, która przyprowadziła pociąg, do którego miałeś się podpiąć, zdążyła się od niego odpiąć i zjechać na tor nr 5 obok. Wtedy powstała sytuacja, że Twoja SU46 chciała wjechać na tor 5, zajęty już przez EP07-1066, więc eventy na to nie zezwalały. Z kolei EP07-1066 chciała zjechać do lokomotywowni, ale też nie mogła, bo Twoja SU46 stała jej na drodze i tak kółko się zamknęło. Podejrzewam, że przy kolejnej próbie wyjazdu po prostu zrobiłeś to dużo szybciej (żeby powstała sytuacja jak powyżej musiało upłynąć ok. 10 minut od startu misji).

--- Cytat: Jaco w 02 Maja 2017, 18:19:38 ---Sceneria zdawczyA_pus: stoję na lewym torze z SM42-982 pod Orzechowem i nic się nie dzieje. W peronach z przeciwka stoi SU46-025.

--- Koniec cytatu ---
Za daleko się zapędziłeś - w tej misji nie dojeżdżasz do Orzechowa, tylko wjeżdżasz na bocznicę szlakową na szlaku Janiszew - Orzechowo, na takiej zarośniętej stacji nazwanej Puszcza Orzechowska. Rozjazd przestawiasz sobie ręcznie, więc jak tego nie zrobisz to faktycznie pojedziesz dalej w świat, ale w Orzechowie już Cie na stację nie wpuszczą, bo nie taki był plan.

tmj:

--- Cytat: Siecool w 05 Maja 2017, 12:29:28 ---Na moje oko, patrząc po logu, który podesłałeś wcześniej, po prostu zbyt długo zabarłożyłeś w lokomotywowni ;)
--- Koniec cytatu ---
No tam w lokomotywowni tablice stoja, "predkosc dopuszczalna 5 km/h" wiec sie dostosowalem ;d  Przy ostatnich probach zaszalalem i zrobilem jakies 8 km/h zamiast 5. Efekt byl dosc podobny (EP wjechala na perony mniej wiecej wtedy gdy ja sie dotoczylem do tablicy) ale mozliwe, ze zrobilo to roznice. Moze event sygnalu ktory dostajesz powinien byc uzalezniony od siodemki wjezdzajacej na perony, a ona sama dostawac pozwolenie na wjazd na tor itp juz po tym jak z niego skorzystasz, i wjedziesz na ten boczny, ktory prowadzi do wagonow? W ten sposob nie byloby ryzyka takiego zapetlenia.

Jaco:
@Siecool: dzięki za podpowiedź i coś tak czułem, że "przewaliłem temat" - cóż, "brak znajomości szlaku i/lub pilota oraz zachwyty nad widokami, profilami szlaku, jazdą po lewym i ogólnym mega świetnym pomysłem doprowadziły do mojej omyłki"...
Na poważnie, może warto w opisie misji dodać, że w km 20,550 znajduje się przystanek i bocznica szlakowa Puszcza Orzechowska, które charakteryzują się unieważnionymi tarczami i semaforami. Należy zatrzymać się w peronach (przed nami jest przejazd) i dokonać "ułożenia drogi" na bocznicę wojskową zabezpieczając później po sobie przynajmniej dwa rozjazdy: szlakowy na prosto i bocznicowy na prosto na żeberko.

BTW, brama do jednostki otwiera się bardzo ładnie. Brakuje tylko budy strażnika...;)

Matson:
Misja zdawczyA_mac, dostałem wjazd w perony i przelot w Macierzewie a powinno chyba brać na bok.

dymus:

--- Cytat: Siecool w 11 Kwietnia 2017, 21:40:14 ---@wołodyjowskiIC: bez sieci trakcyjnej będzie ciężko, a montażu sieci generalnie nie przewiduję. Sceneria od początku w zamyśle miała być spalinowa. W kilku miejscach skrajnia jest za mała (wiadukty), nie mówiąc już o tym, że układanie sieci na torach z przechyłkami i przy takim profilu pionowym to ja dziękuję - do śmierci bym chyba nie skończył. W Janiszewie było o tyle prosto, że ta stacja jest idealnie na linii wschód-zachód, więc operowałem tylko jednym parametrem ;)

--- Koniec cytatu ---
Bardzo krótka prezentacja jakby mogło wyglądać Całkowo v2.0 po elektryfikacji. Pomysł raczej do rozważenia (na przyszłość?), bo sceneria wygląda też fajnie, zyskuje możliwość jazdy po całości elektrykami (inaczej niż bez druta, to oczywiste :P ). Plus jest możliwość tworzenia nowych misji. Ma też swoje minusy. Ale to sprawa na później, na razie trzeba przejeździć to co jest, bo i tak jest tego dużo :)
I wtedy trzeba by kilka rzeczy na scenerii zmodyfikować, bo skrajnia itp. Sama elektryfikacja to raczej nie problem, testowe 8km zrobiłem (w 3ds) w krótkim czasie na odcinku gdzie są i łuki, krzywe przejściowe, przechyłki i nigdzie nie ma zaników napięcia/utraty kontaku pantograf-sieć, więc wygląda to nieźle jak na początek.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej