Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Całkowo v2.0 - wersja beta do testów

<< < (117/177) > >>

pozdze:
W rzeczywistości PLk nie zgodziłaby się na branie tych węglarek na raz na tak zdezelowanym torze jak odcinek Pomianki-Wiliś. Ba, nawet do Macierzewa musiałyby ten skład jechać na dwa razy z uwagi na krótkie tory na stacji Paszki WLk.  W ogóle takie Paszki Wlk to stacyjka typowa dla takich głeboko lokalnych linii jak Świecie - Złotów, gdzie wszystkie stacyjki pod rząd są w jeden deseń z tą samą długością torów i zerowym ruchem tranzytowym. Jest ona tam z innej bajki wstawiona i nie pasuje do stacji w Całkowie.

Tomnord15:

--- Cytat: DieselPower w 14 Grudnia 2020, 11:36:24 ---Na repo wrzuciłem tablice do składów z bipą i 120A, które mają przypisany rozkład.

Tablice do bipy są już do pobrania z repo.

--- Koniec cytatu ---
Czy może ktoś potwierdzić działanie tablic na tej scenerii? Wrzuciłem wszystkie wymagane pliki Bhp_v1 i jedyne co, to skonwertowałem plik nowhere.tga na dds i o ile przy braku pliku nowhere tablica pojawia się pusta to po wrzuceniu do katalogu bipy znika. Czy musze jeszcze coś edytować żeby tablice pojawiły się tak jak powinny?

Miłosz Dorsz:
Po krótkim przejeździe od Wilisia do Macierzewa mogę powiedzieć, że trzeba by dorobić tekstury tabliczek na nastawniach, bo obecnie są różowe.

Preki:
Skoro mowa o różowych teksturach, Humvee na rampie poligonu w Wilisiu również mają brakujące oteksturowanie.

Siecool:
Odnośnie odcinka Jarkawki - Wiliś to faktycznie trochę dziwnie wyglądają te tory, ale niestety poprawienie tego to strasznie dużo roboty. Problem wziął się z tego, że kiedyś tekstura szyny była nieco inna (wyglądało to na linię używaną, ale już nie tak mocno obciążoną ruchem), ale w którejś wersji paczki całościowej przerobiono wszystkie tekstury szyn na inne i teraz jest taka zupełnie przerdzewiała. Prędkość szlakowa i tak jest nieco podniesiona, bo kiedyś od Pomianek do Jarkawek było 40 km/h, potem zrobiłem 50 km/h i 40 km/h zostało tylko na tym górzystym odcinku. A stacja Bzowo-Goraj była pierwowzorem Jarkawek, układ torowy jest bardzo podobny.

@Miłosz Dorsz: sprawdź, czy dobrze rozpakowałeś paczkę, bo nikt nie zgłaszał tego problemu.
@Preki: racja, ale to błąd w paczce. Ten plik nie wgrywany wraz ze scenerią, tylko pochodzi z paczki całościowej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej