Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Całkowo v2.0 - wersja beta do testów

<< < (111/177) > >>

Malk_18:

--- Cytat: DieselPower w 07 Grudnia 2020, 20:29:56 ---Ewentualnie można zrobić też połączenie kilku scenariuszy w jeden duży z wyborem kilku składów.

--- Koniec cytatu ---

Świetnym przykładem jest ROJ 1104 z Jelonkowa do Skwarek, albo 1101 w odwrotnej relacji na Quarku.

Ktokolwiek ma może informacje dot. łatki z tymi poprawionymi składami?

M79r:
Całkowo 2.0 nałożone na L053  niestety  nie daje zamierzonego efektu. Powodem tego jest to, że Janiszew i okolice nachodzą na Dębice Ale już łączenie Całkowa z Wrzosami daje trase z Macierzewa do Wolicy (ok 200 km) Da się przejechać jednym składem. Ale ciągnie się trasa jaak guma w majtkach.

Siecool:
Wersja zaktualizowana pod nowe PC: https://eu07.pl/userfiles/7546/calkowo_v2_20201206.zip (249 MB)
Zmiany:

* pod Orzechowem wyrosła kopalnia piachu z bocznicą ...
* ... i w związku z tym doszły też dwie misje do i z kopalni
* z nieba spadł nowy przystanek osobowy Nowiny wraz z towarzyszącą zabudową (między Janiszewem a Orzechowem)
* pogoda w scenerii, niczym kobieta, jest teraz zmienną (losowo; na razie bez mgły)
* składy dostosowane są do nowej paczki
* zmieniłem system pojawiania się pasażerów na peronach na bardziej uniwersalny (dla widza niewiele to zmienia, ale mi ułatwia życie i zmniejsza liczbę plików)
Niestety nie zdążyłem zaktualizować dokumentacji, niektórych opisów misji i przejrzeć, czy wszystko działa i jest OK, ale to najwyżej wyjdzie w praniu.

Bartek2008:
Witam czy w scenariuszu KopalniaA trzeba coś wcisnąć bo 1 etap z manewrami przeszedł dobrze, ale później stałem ok 20 min pod sem. Do od razu pytania czy edytowałem coś ze składami to tak zmieniłem wszystkie składy, ale wszystko działało. Co do wagonów i głównym lokiem to dodałem trochę wagonów na stacji Orzechowo kopalnia oraz zmniejszyłem ilości wagonów w Janiszewie. Proszę o odpowiedź

Tomnord15:
W scn dotyczącym tego scenariusza jest taki wpis:

--- Kod: ---SHIFT+1: wołanie o wyjazd dla zdawczego na poszczególnych stacjach, gdzie odbywają się manewry
--- Koniec kodu ---
Przydałoby się dać to w opisie scenariusza.
Edit: coś nie tak jest ze scenariuszem kopalnia A. W Orzechowie dostaję przelot i jadę aż do Macierzewa  gdzie przerwałem jazdę. Wg. opisu kopalnia jest pod Orzechowem. W linku log.
https://eu07.pl/userfiles/5659/log.txt

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej