Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Całkowo v2.0 - wersja beta do testów
Bartek2008:
No właśnie ta informacja jest chociaż, scn jest z scenariusza [przynajmniej u mnie] osobA_jar_dzien. Jeżeli jest w scn to powinna być w opisie misji albo w informacjach uniwersalnych [Orientacyjny czas scenerii, relacja pociągu itp...]
Siecool:
Pewnie nie dopisałem w opisie - w scenariuszu kopalniaA naciskamy SHIFT+1 dopiero jak podepniemy się pod skład. Następnie jedziemy do celu i w kopalni po zrobieniu manewrów znowu naciskamy SHIFT+1. Manewry robimy samodzielnie tzn. zatrzymujemy się, zostawiamy skład, ręcznie układamy rozjazdy i jedziemy po drugi skład. Nie czekamy na żadne polecenia dyżurnego przez radio, bo nie mam na to nagrań.
Podobnie w misji kopalniaB całość manewrów ogarniamy sami, SHIFT+1 naciskamy dopiero przed samym wyjazdem, jak już jesteśmy podpięci do składu do Janiszewa.
A w logu zalinkowanym powyżej błąd wziął się stąd, że ktoś naciskał killka razy niepotrzebnie SHIFT+1 właśnie.
Tomnord15:
Tak. Niepotrzebnie nacisnąłem dwa razy. Mój błąd.
matek123:
@Siecool a może ewentem warunkowym zrobiłbyś zabezpieczenie. Dla przykładu pierwsze wywołanie.
--- Kod: --- node -1 0 gotowosc memcell 10 10 0 0 * * none endmemcell
event keyCtrl01 multiple 0 gotowosc po_manewrach gotowosc_upd condition memcompare 0 * * endevent
event gotowosc_upd updatevalues 0 gotowosc 1 * * endevent
--- Koniec kodu ---
komórka pamięci zabezpiecza przed nadmiarowym wykonaniem ewendu wywołanego shift+1.
Dojeżdżając do kopalni przejazd pociągu wywołuje event w celu ponownego odblokowania shift+1
--- Kod: --- event gotowosc_upd updatevalues 0 gotowosc 2 * * endevent
--- Koniec kodu ---
Zgłoszenie się po manewrach i blokada.
--- Kod: --- event keyCtrl01 multiple 0 gotowosc po_manewrach_2 gotowosc_upd_2 condition memcompare 2 * * endevent
event gotowosc_upd_2 updatevalues 0 gotowosc 3 * * endevent
--- Koniec kodu ---
Tomnord15:
A więc tak. Teraz nacisnąłem kombinację Shift+1 jeden raz i dostałem wyjazd, jechałem około 60 km/h do Orzechowa gdzie chyba powinniśmy być skierowani na tor w kierunku kopalni a przynajmniej na wyjazdowym w stronę Macierzewa powinien być sygnał S1 żeby nasz skład można było zatrzymać, a jest S2.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej