Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Całkowo v2.0 - wersja beta do testów
M79r:
W Maszynie mamy wojskowego Stara i Nysę ( ZW chyba ) Jest też teren wojskowy na Całkowie, dało by się wkomponować te pojazdy tam. Ja staram się odwzorować PGR ( za czasów świetności ) na innej scenerii. Jest budynek, są pojazdy Star, Nysa a nawet traktor. Są tez bale z drewnem czy kostki siana. Da się to użyć do budowy, brakuje jakiś krówek, świnek i koników. Takich jak obecnie mamy sarenki.
bumer:
Racja, zapomniałem o tym Starze, który też jest ładnie wykonany i idealnie będzie pasował do tak klimatycznej scenerii. A skoro mamy mnóstwo spalinówek warto pokusić się o tekstury peronów i infrastruktury coś jak w całkowo retro.
Hubertnator23:
Moim zdaniem najważniejsze w tej chwili jest dostosowanie do paczki, i ograniczenie ilości modeli, które możemy zastąpić paczkowymi, niż dekorowanie scenerii, i stylizowanie na lata 90.
ST44-003:
Tak, tylko po skompletowaniu paczki i przejściu do etapu dekoracji przydałoby się mieć czym dekorować. Żeby potem nie było sytuacji, że dekorujemy, dajemy tabor na lata 90`te, a na peronach elektroniczne tablice, monitoring i czerwone płyty krawędzi peronowych.
Panimajesz o czym mówię? ;)
bumer:
Biorąc pod uwagę tabor jaki posiadamy w MaSzynie, nie licząc prymitywnego SA134 (przepraszam, że tak powiedziałem) to warto dostosować scenerie pod lata 90te. A dodać należy pięknie wykonane bonanzy czy bipy, ładne spalinowozy z kabinami i maszynowniami to nic tylko ciągać takie pociągi po długiej scenerii. A fani towarowych pociągów mają okazję sprawdzić możliwości ile mogą uciągnąć diesle sunąc powoli i delektować sie tymi widokami. A dekoracja z lat 90tych dodaje tylko jeszcze lepszego klimatu do tej udanej scenerii. To tylko moja drobna sugestia bo uważam, że na chwilę obecną to jest jedna z nalepszych opcji aby sceneria wyszła publicznie w takiej odsłonie.
Wyobraźcie sobie ciągnąć skład osobowy o wschodzie słońca ST43 z bipą i dwiema bonanzami na haku i z peronami z lat 90tych, starymi autami na szosie jak Star 200 czy zastava.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej