Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Całkowo v2.0 - wersja beta do testów
Carmelovy:
Piękna sceneria. Od siebie dodam propozycję. Wymieniłbym modele pól. Na te nowe, obecne na Całkowie @Tranksei. No i trzeba dorobić otoczenie od Macierzewa do Jarkawek bo zielone pustynie. ;) Powodzenia w pracach!
Piotr93:
--- Cytat: piotrln w 09 Kwietnia 2017, 20:05:39 ---Nalezy dopracowac rozklad jazdy, bo sie pospiesznym z Wilisia spozniam z odjazdem z Wilisia, a potem z Calkowa 2 minuty po czasie.
--- Koniec cytatu ---
Odjazdy czy tam przyjazdy nie zawsze muszą być zgodne z rozkładem jazdy, te 2 minuty czy tam 3 z opóźnieniem odjazdu/przyjazdu to żadna tragedia a raczej realizm zwłaszcza na takiej scenerii.
Siecool:
@KrzysztofGliwice: sceneria zaczęła powstawać jeszcze w 2011 r., z tymże najpierw jako niewielka przeróbka oryginału, polegająca na dodaniu bocznic i zrobieniu misji towarowych. Potem zacząłem prostować nienaturalne łuki i dorabiać krzywe przejściowe, aż w końcu wyszła z tego całkowicie nowa sceneria. Ciężko powiedzieć, ile czasu dziennie, bo gdzieś tak od 2014 r. jest dobrze, jak w ogóle w tygodniu znajdę kilka godzin, żeby nad tym usiąść.
@maciekkolej: być może odpaliłeś misję kończącą się w Macierzewie. Generalnie obiekty są wstawione na całej trasie, tylko nie wszystkie są zawsze ładowane. Dla misji kończących się w Macierzewie część elementów (np. drzewa, krzewy, słupy teletechniczne i druty) ładowana jest tylko do Macierzewa, a dalej jest pusto. Na innych misjach jest podobnie. To jeszcze pozostałość ze starych exe, gdzie ładowanie pełnej scenerii zajmowało 10 minut i trzeba było ograniczać ilość wczytywanych elementów do minimum. Odpal sobie jakąś misję, która kończy się w Jarkawkach, to powinieneś mieć wszystko załadowane.
Co do rozkładów w scenerii są eventy losowe, czasami celowo są generowane pewne opóźnienia (np. zamknięcie jednego toru w misji osobA_wil). Dlatego 2 minutowy poślizg, to w sumie żaden problem.
Zuger:
Zrobiłem pierwszy kurs (z cementem). No i cóż tu powiedzieć - sceneria wykonana pięknie, bardzo mi przypomina jeszcze czasy 10 lat wstecz, kiedy to jeszcze ST43, SU45 czy też SU46 były codziennością. Jedyne czego mi brakuje, to rozmowy radiowe, no ale myślę, że niedługo będzie to uzupełnione :)
Pozdrawiam, Zuger
Carmelovy:
Czyli jak odpalę misję do Jarkawek to teren będzie? :) Ale bardzo bym się cieszył gdybyś dodał nowe, pola. Będę wdzięczny. :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej