Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Całkowo v2.0 - wersja beta do testów
gg:
Wrzucam małą poprawkę dotyczącą torów przy kozłach oporowych w Janiszewie - nie wszystkie miały prędkość zerową, co skutkowałoby wyjechanie poza tory składu prowadzonego przez AI. Jednocześnie chciałem, aby nic się ze sobą nie "gryzło". Poprawka dotyczy na razie tylko i wyłącznie Janiszewa. Odnośnie scenerii mam pytanie, czy wszędzie jest ustawione wygaszanie semaforów/tarcz manewrowych itp. ?
Siecool:
Powinno być ustawione wygaszanie. Natomiast wydaje mi się, że jak AI zobaczy koniec toru to i tak powinno stanąć, więc chyba nie ma potrzeby wpisywania prędkości 0.
Odnośnie uwagi Stelego - wpisałem 255 między członami i nic to nie zmieniło, jeżeli chodzi o zachowanie przy nadaniu nowego rozkładu. Nadal chce jechać, ale stoi.
gg:
--- Cytuj --- Natomiast wydaje mi się, że jak AI zobaczy koniec toru to i tak powinno stanąć, więc chyba nie ma potrzeby wpisywania prędkości 0.
--- Koniec cytatu ---
Testowałem i AI wyjechało.
Stele:
--- Cytat: Siecool w 06 Kwietnia 2020, 20:53:03 ---Odnośnie uwagi Stelego - wpisałem 255 między członami i nic to nie zmieniło, jeżeli chodzi o zachowanie przy nadaniu nowego rozkładu. Nadal chce jechać, ale stoi.
--- Koniec cytatu ---
Pewnie tak. Po prostu na 55 będzie ciągnąć jednym członem po upuszczeniu któregoś pantografu, ale sterowanie będzie na całą jednostkę.
gg:
--- Cytuj ---Powinno być ustawione wygaszanie
--- Koniec cytatu ---
Która część pliku z eventami jest tylko poświęcona wygaszaniu semaforów? (Nie zaobserwowałem wygaszania na niektórych semaforach w Janiszewie, gdy skopiowałem to do mojego pliku z eventami linijki od 1 do 800.
Chodzi mi bardziej, które eventy są tam uniwersalne i powinno się je mieć jaki np , zaczyna się pisać scenariusz na tej scenerii.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej