Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Całkowo v2.0 - wersja beta do testów

<< < (84/177) > >>

Stele:

--- Cytat: yrek150 w 31 Marca 2020, 21:05:01 ---fakt, nie dostałem tarczy, wyjechałem, bo pomocnik pokazał limit prędkości 40km/h i pokazywał go aż do semafora wyjazdowego, więc uznałem, że może wystąpił jakiś drobny błąd przy podaniu tarczy.

Edit. Fakt, po poczekaniu po bożemu na tarczę, wszystko jest ok - czyli moja pomyłka

--- Koniec cytatu ---
Ale jak pomocnik pokazuje jazdę a tarcza ms1, sugeruje to złe przypisanie tarczy.

Siecool:
Tarcza jest dobrze przypisana, to pomocnik coś błądzi we mgle. Screen w załączniku - tarcza wskazuje Ms1, w tabelce skanowania jest podane wil_tm19_sem_info w odległości 12 m z prawidłową wartością prędkości 0 km/h, a pomocnik mimo to pisze "limit: 40 km/h". Problem występuje po odhamowaniu składu.

Marconi:
Oto zrzuty ekranowe. Wygląda mi to albo na złą teksturę albo na złe mapowanie.
Przy okazji, jak się wykonuje zrzuty ekranowe w nowych .exe?

tmj:

--- Cytat: Siecool w 31 Marca 2020, 22:15:59 ---Tarcza jest dobrze przypisana, to pomocnik coś błądzi we mgle. Screen w załączniku - tarcza wskazuje Ms1, w tabelce skanowania jest podane wil_tm19_sem_info w odległości 12 m z prawidłową wartością prędkości 0 km/h, a pomocnik mimo to pisze "limit: 40 km/h". Problem występuje po odhamowaniu składu.

--- Koniec cytatu ---
Na tym screenie pojazd jest w trybie jazdy rozkladowej obey_train a nie manewrowej shunt, wiec zgodnie z trybem ma stan tarczy manewrowej w dolnej czesci plecow. Faktycznie zainteresowany jest dopiero normalnym semaforem ktory widzi 600 metrow dalej.

Czarodziej:

--- Cytat: Marconi w 31 Marca 2020, 22:29:01 ---Przy okazji, jak się wykonuje zrzuty ekranowe w nowych .exe?

--- Koniec cytatu ---
Windows+print screen robi zrzut i zapisuje go w kataogu %HOME%/Pictures/Screenshots. Wychodzą dobrze, tylko jak chcesz robić artystyczne zrzuty w trakcie jazdy, to dobrze jest wyłączyć efekt rozmycia w ini :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej