Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Całkowo v2.0 - wersja beta do testów

<< < (73/177) > >>

matek123:
Ja się spotkałem na nastawni z tabelką EZT - długość. Maszynista jako analizę przez radio podaje typy jednostek jakie ma.

hanys:
@Wiggle obowiązkiem drużyny trakcyjnej jest zgłoszenie gotowości, o tyle co przy EZT wystarczy podać typ i numer jednostki, ilość oraz nazwisko kierującego pojazdem, ilość jest wtedy kluczowa z racji długości. I to nie ma, że na stacji X podałeś analizę raz i wystarczy do końca dnia/obiegu. Każdorazowo na stacji początkowej masz obowiązek przed odjazdem po otrzymaniu komputerowego wydruku rozkazu "O" (jeżeli na danym odcinku obowiązują) zgłoszenie analizy i gotowości. Regulują to zapisy w IR1 oraz w regulaminach technicznych stacji. Zazwyczaj jest tak, że przyjęło się w osobówkach że kolejna stacja przepisuje numer jednostki (niejednokrotnie kopiując pierdoły co stacja X wcześniej wpisała). My u siebie na posterunku raczej nie sugerujemy się co np. Katowice, Rybnik i Chałupki wpisują, bo w 90% wpisują pierdoły, takie jak np. jedzie EN57AKŚ-892, a wpisany jest EN76-892 . . . Bo w obiegu zaplanowany jest typ EN76 a fizycznie jedzie EN57AKŚ.

Wiggle:
@hanys Zgadza się, ale ja Ci tutaj przedstawiłem jak to wygląda w Poznaniu nie z opowieści, a z własnych doświadczeń. Fakt, że jak jedziemy do np. Rzepina to tam po zmianie kabiny i próbie zgłaszając gotowość podajemy numer jednostki i nazwisko kierującego. Ale na stacji Poznań Główny jest to trochę uproszczone. Skład wyjeżdża rano z torów postojowych PR w Poznaniu, podają jaki jedzie skład, a potem już sobie dyżurny przepisuje ezt z tego pociągu, którym przyjechał dany skład.

Sebeq:
Ale w osobowych w rozkładać podkręcił bym prędkość do 110 km h

KroLo14:
I czym byś dobił do tej prędkości? SU45 mają maks. 80 km/h, SM/SU42 80 km/h, a nie każdy chce jeździć traxxem, czy ST45, które jako jedyne sensowne loki mogą osiągnąć więcej niż 100...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej