Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Całkowo v2.0 - wersja beta do testów
Krzysiek626:
Sprawdzilem tez w pliku z eventami. Tm31 nie ma zadnego sterowania. Dzieki za podpowiedz, jutro to ogarne, dzis jest zbyt pozno.
Stele:
--- Cytat: EP08_015 w 12 Kwietnia 2017, 22:46:04 ---Stel mozesz wystawic osobno te pliki ktore piwoduja ten balagan?
--- Koniec cytatu ---
To nie rozwiązanie, bo nie powinno tak być. Błędne latarnie albo trzeba usunąć z paczki, skoro są w PC albo uzywać tych z PC jeśli są klony. Jako devs możesz sobie t3d z repo pobrać i wygenerować poprawne e3d.
figurrr:
Mam pytanko przy okazji misji pospWilA: czy manewry, które mają doprowadzić lokomotywę do tarczy Tm21 wymagają ręcznego przestawiania zwrotnic, bo ruszając na wprost lokomotywą docieram do tarczy Tm31, która cały czas zabrania manewrowania, natomiast podana w opisie scenariusza tarcza Tm21 jest z drugiej strony szopy, przy której rozpoczynamy służbę. Dzięki za pomoc i wyjaśnienia.
Robert83:
Tak, musisz przestawić zwrotnice ręcznie i cofać na ten tor.
Reg. obowiązki 11a.
Usunąłem zbędny cytat.
Benek
Jaco:
Przejechałem się składem MPEi15162 na scenerii calkowo_v2_pospwilB na trasie Wiliś - Janiszew. Jestem pod ogromnym wrażeniem, a dokładnie: krajobraz, otoczenie, różnice wzniesień, nasypy, przekopy, krzyże Św. Andrzeja, wskaźniki W12/W13, ścieżki nad jeziorem, tafla wody, czy światła pociągów z przeciwka są mega realne i wygląda to super!
Skłonię się jednak do jedynej "wady", którą znalazłem w tym scenariuszu i znajdę także we wszystkich innych - chodzi o obiekty inżynieryjne. Już dawno miałem coś w tym temacie napisać, ale skoro trafiłem na wybitnie dobrą scenerię to jakoś mnie podkusiło, aby parę słów dodać od siebie. Domyślam się, że obiekty kratownicowe z rusztem otwartym to nie jest prosta sprawa, ale na przykładzie 3 przęsłowego obiektu przed p.o. Macierzewo Osiedle podzielę się moimi uwagami: na razie "kratowe" obiekty wyglądają jak z żelbetu (co do zasady takie konstrukcje są znane inżynierii mostowej), brak jest krzyżulców, chodniki służbowe na pomostach nie powinny być betonowe, źle wykonane są dźwigary główne w pasie dolnym, brak rusztu otwartego, zbyt solidne słupki pionowe i cała jezdnia obiektu, brak też łożysk stałych i ruchomych... Ogólnie obiekt wygląda na "ciężki".
Proszę te uwagi potraktować jako podpowiedź, na co należy zwrócić uwagę podczas "konstruowania" tego typu obiektów, a nie jako krytykę.
Przejechałem się scenerią orlenA:
- dobrze działające ToP'y
- fajne skrzynki Bombardier'a przy przejazdach
- elegancka teletechnika
- fajne drogi polne obok torów
- fajne ogrodzenia z płotów betonowych a'la PRL
- świetne płotki przeciw zamieciom zimą
- sygnalizacja dźwiękowa na przejazdach też fajna, ale czasami za szybko i za długo słyszy je maszynista
Ocena: znów jestem pod ogromnym wrażeniem!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej