Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Metro bałtyckie
Jaco:
Metro to ogólnie ciekawa sprawa. Zawsze interesowały mnie profile podłużne i poprzeczne w tunelach - patrząc niejednokrotnie w dal tuneli z peronów warszawskiego metra łatwo dostrzec jak to dynamicznie wygląda. Zaciekawiło mnie to jeszcze bardziej, gdy przejechałem się II linią metra. W necie obejrzałem sobie także przejazd w kabinie po łącznicy z I na II linię... Fajna sprawa!
Rzeczywiście nie mamy czym pojeździć po bałtyckim metrze, bo nie mamy nawet "na siłę" ezt, który ma odpowiedniego "kopa" no chyba, że w EN57, a raczej pewnie w EN71/ED72 zastosujemy konkretną jazdę: 0, P, BIII...
Tak, czy inaczej sceneria spodobała mi się (niestety sprężarka się zagotowała, klocki spaliły, a na peronach było kupę dymu hehe) i szybko wykazała, że jazda w tunelach to co innego niż na powierzchni. W sumie to prawda oczywista, ale jak się nie spróbuje to się człowiek nie dowie jak sam to odbiera. BTW, swego czasu byłem na dość trudnych psychotestach w Wawie i była też ekipa z metra: pamiętam, że troszkę precyzyjniej do nich podeszli i nie ma się co dziwić...
Ciekawi mnie co się dzieje, jak w metrze "przewali się" W4? Dyspozytor to przecież widzi...
matek123:
Tzn często widać dociąganie do W4. Mam wrażenie, że niektóre perony są na ostry styk zrobione. Na stronie siskom są profile pionowe II linii metra (tzn z przekrojów geologiczych da się wyciągnąć profil).
Cookie:
Wszystko fajnie :D. Mam tylko zastrzeżenia do tego że zamiast jakiegoś kibla można by było wykorzystać EN71. Oraz brakuje według mnie najważniejszego... System czujności MaSzynisty SHP!!!!!! Oraz przydał by się jakiś wyjazd na powierzchnie. Np. Za stacją Slimsonów była by jeszcze jedna normalna, liniowa stacja tylko naziemna. Było by to fajne urozmaicenie. Tak samo jak tory postojowe i/lub zajezdnia na zewnątrz tak jak to jest w Metrze Warszawskim. Poza tym to fajny żart na 1 Kwietnia chociaż można (Nawet trzeba bo to majstersztyk!) pójść z tym dalej!
koper:
Mi nie chcę działać ta sceneria. Dodam też że odpalana na starym exe. W załączniku screen i plik .log.
szogun:
--- Cytuj ---Renderer:
Intel 945GM
Vendor:
Intel
OpenGL Version:
1.4.0 - Build 8.14.10.1930
--- Koniec cytatu ---
To na tym cokolwiek działa?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej