Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Wersja na wolniejsze komputery

<< < (3/3)

Mutopompka:

--- Cytat: "youBy" ---a co łatwiej zmienic przy stanie srodków 0 zł 0 gr?

wiadomo, że sprzęt ma znaczenie, ale na tym samym sprzęcie masz różne ilości klatek na sekunde na różnych trasach.
--- Koniec cytatu ---

A zmieniasz tylko stery!!! Ważne jest dopasowanie sterów do grafy.... Podam przykład:

Moja grafa to Creative GF2MX 32MB DDR. Zainstalowane stery mam takie:
1) Win98 -> OmegaDrivers v45.23
2) WinXP -> Omega Drivers v53.03 (i teraz w teście 61.77) także Omegi...

Więc jak widzisz na Win98 jak i na WinXP nie instaluję już wyższych niż 53.03 bo nie ma to sensu, nawet powiem więcej... Zainstalowanie najnowszych sterów może wręc OBNIŻYĆ wydajność systemu graficznego! Dlaczego? Ano dlatego, ponieważ nowe stery są optymalizowane już pod garty GF z serii FX5xxx i wyższych...

Jesli gro userów ma karty GF takiejak ja, lub lepsze (np Ti, GF4) to polecam pozostać maxymalnie na sterach v5x.xx większych nie ma sensu... Jeśli ktoś ma grafę GF MX, to niech zostanie na sterach v4x.xx ponieważ są to ostatnie, optymalizowane stery dla tych kart...

Oczywiście moga pojawić się pytania, że mi zwolnią inne gierki, itp... No to sprawa jasna, że wybieracie Sami...

Do tego dodam, że niedługo pojawi się już paczka oficjalna, która nie będzie miała już "problemów" z nowymi sterami.... Ale kiedy wyjdzie? tego naprawdę nie wiem, bo jest jeszcze trochę do zrobienia.

youBy:
a jakie sterowniki poleca się dla ATI 9200SE? bo to o nich nic się nie pisze, tylke o GF

Mutopompka:

--- Cytat: "youBy" ---a jakie sterowniki poleca się dla ATI 9200SE? bo to o nich nic się nie pisze, tylke o GF
--- Koniec cytatu ---
co do Ati... Nic się o nich nie pisze, bo "nie sprawiają kłopotów" :)))

Ogólnie napiszę tak, aby uniknąć zaraz tutaj umieszczania postów w stylu:
--- Kod: ---Jakie stery do mojej pasują. Moja grafa: XXXXXXXXX.
--- Koniec kodu ---

Aktualnie każde stery, które mają wsparcie dla standardu OpenGL v1.4
Jeśli ściągniesz stery ze wsparciem OpenGL v1.5 to na 99% symek Ci nie pójdzie... Więc jak już ściągacie wszyscy stery to poczytajcie, jaką mają zawartś specyfikację bibliotek OpenGL-a. A unikniecie wkurzenia, że Symek się nie uruchamia, że ściągnąłem XX MB sterów i nie działają, itp.

uetam:

--- Cytat: "youBy" ---a jakie sterowniki poleca się dla ATI 9200SE? bo to o nich nic się nie pisze, tylke o GF
--- Koniec cytatu ---

Slow Edition... Ja chodzilem na 9800 pro na catalystach 5.4 ztcp

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej