Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
MaSzyna w Unity3D
tmj:
--- Cytat: Stele w 21 Listopada 2016, 19:03:10 ---Masa teoretycznie prostych torów muli znacznie bardziej od lokomotywy na 120k poly.
--- Koniec cytatu ---
Muli, bo silnik o ile dobrze pamietam nie ma zadnego sortowania materialow, wiec przy kazdym malym kawalku torow maja miejsce zmiany tekstur, a to jest niestety zabojcze. I tak dobrze, ze to openGL, bo pod directX to by zwyczajnie lezal i kwiczal.
(a ze 120k poly na lokomotywe to przegiecie, to inna para kaloszy ;x
MasterMati:
Dopiero przedwczoraj ogarnąłem tą dokumentację z tym wzorem na moc pociągu. Problem polega na tym, że muszę znaleźć odpowiednie mnożniki, a to trwa :'(
A na dzisiaj troszkę więcej smaczków z kabiny :D. Oczywiście stworzyłem też mapę normalnych oraz mapę refleksji pociągu (lakier pociągu odbija obraz).
No i kurde dajcie mi ten semafor!!! Stacje sam sobie zrobię, ale semafor mi dajcie!
matek123:
A testowałeś jak będzie z funkcjonowaniem powiedzmy scena będzie miała 30-50 km długości?
MasterMati:
Następny test zrobię z wielkości mapy. Problem polega na tym, że jeszcze skryptów nie napisałem.
MasterMati:
Serdecznie proszę autorów MaSzyny o pomoc przy skrypcie liczącym moc silnika i hamowania. Język skryptu JAKIKOLWIEK! Może to być nawet słowne wytłumaczenie jak napisać, albo jakieś zapiski matematyczne z opisami. Dlaczego o to proszę? Jestem na biol-chemie (yes of course) i prąd zmienny to ostatnia rzecz, jaką potrafię liczyć :(
Daną wyjściową ma być wheelMotor. Nie podam wejściowych takich jak w opisie w dokumentacji (np. kąt nachylenia, masa), dlatego że Unity samo mi to liczy. Ja potrzebuję tylko liczby, która liczyłaby moment obrotowy kół (lub siłę kół, nie wiem jak to de facto się nazywa). Dane wejściowe byłby podobne do: (pantograf-przód-czyPodniesiony, ustawienie-nastawnika, ustawienie bocznika, etc.). Pamiętajcie, że mam możliwość tworzenia wykresów.
Jeszcze się odezwę...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej