Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
MaSzyna w Unity3D
Stele:
Masz źródła w pascalu. Znajdź sobie fizykę silnika szeregowego sterowanego oporowo. Podstaw stałe napięcie, tablice z fiz siódemki i masz wzorki na moment obrotowy na osiach.
firleju:
ZTCP funkcja nazywa się ComputeWheelForce albo coś w ten deseń. Jest też w wersji c++ ale nie gwarantuje poprawności.
Mariusz1970:
Kiedyś na forum, był dostępny dokument (załącznik).. Uzupełni on jak myślę, częściowo informacje.
MasterMati:
1. Mariuszu niestety ten dokument na nic mi się nie przydaje, bo w nim jest napisane akurat to co liczy Unity.
Mi chodzi bardziej o cały ten system będący w pociągu. Przykład spisu zmiennych dla układu hydraulicznego:
* zbiornik główny (3 zmienne: ciśnienie (float), max ciśnienie (float), szybkość napełniania/opróżniania (krzywa Curve))
* zbiornik hamulców (3 zmienne: -||-, a do tego mnożnik hamowania(float))...
Inny przykład, który testuję:
koła.motor = silniki.moc - (krzywa) temperaturowyOdjemnikMocy.Evaluate(koła.obrotyNaMinutę) <- przykład rozwiązania problemu"bez wagonów 300km/h, z jednym 100, z dzisięcioma 30km/h"
Kod źródłowy jest ciężki mając tysiące linijek kodu.
2. Jest już mój test z wielkością mapy. Tylko nie przejmujcie się drzewami roznącymi na torach, dlatego, że włączyłem losowe ustawianie drzew. (kurde! wiecie ile zajmuje zrobienie takiej 40km trasy!) Trochę się nabawiłem, żeby nie było tych problemów z nachodzącymi polygonami w kabinie uff...
3. Hmmmm... Może nagram, jak wygląda mój dzień pracy tworzenia MaSzyny w Unity? Jesteście ciekawi jak to się wykluwa?
4. DAJCIE MI TE SEMAFORY, ZNAKI I ELEMENTY SIECI TRAKCYJNEJ!!! NO KURDE!!!
ST44-003:
A nie możesz sobie zwyczajnie wziąć i przekonwertować? Czy czekasz na jakieś nowe z bajerami? <nie czytałem całości wątku, nie chciało mi się>
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej