Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

MaSzyna w Unity3D

<< < (2/21) > >>

Mariusz1970:
Ja chcialbym wiedziec, ile razy tak cirka Unity jest bardziej wydajny od aktualnej MaSzyny? O ile jest w ogole wydajniejszy. Z tego co wyczytalem w paru watkach w TD2, tak rozowo nie jest. Nie wiem tez, jak zachowa sie Unity, gdy zaladujemy duza scenerie np. Kaliska. Z drugiej strony, jesli wydajnosc bylaby mniej wiecej na tym samym poziomie, to jakby nie patrzec, Unity daje jakis powiew swiezosci i tym samym jakis tam bajerow.

RoboBatman:

--- Cytat: MasterMati ---2. A nie było już gier/symulatorów, które zmieniały silnik co wersję? Powinniśmy dostosowywać się do sytuacji.

--- Koniec cytatu ---
Zapytam się z ciekawości poza tematem MaSzyny na Unity- jakie to były gry? Z góry Dziękuję za odpowiedź.

Balaclava:
Pomysł niegłupi. Pytanie tylko, czy znajdzie się wystarczająco dużo osób do tego. Póki co podchodzę do tego z rezerwą, ale chętnie bym przyłożył do tego cegiełkę, zwłaszcza w obliczu szybkiego rozwoju TD2.

MasterMati:
No właśnie! Odpowiem zgodnie z kolejnością:
1. Można zrobić 3D-podkłady, ale one zbijają FPS-y. Inaczej: Mam pytanie: Czy ktokolwiek z was zwrócił uwagę na "przytrzymywacze" (nie wiem jak to się nazywa :P) sieci trakcyjcnej? (Nie chodzi mi o 'kable' a o te "metalowe pręty") W TD2 one mają tyle niepotrzebnych polygonów, że aż drżę! Nie mówię, że na razie zaczynam perfekcyjnie, ale u mnie są to 4 polgygony! 4! U nich jest z 400! Tak samo jest z podkładami: Można zrobić 3D, ale z LoD'ami co 300m, bez śrób (i tak ich nie widać!!!) oraz jako jeden MeshRenderer co 100m tekigo podkładu.
2. Pomiędzy Unity4, a 5, w renderingu jest duuuża różnica. Nie wiem jak jest z TD2, ani z czym porównywałeś. Prawda jest taka, że nie możesz nawet Unity porównywać do samego siebie, bo w nim samym są różne rodzaje, np. VertexLit, Deffered, etc. Dodaj do tego HDR. (Przepraszam, że nie tłumaczę ale mam lekcje jeszcze do zrobienia :P)
3. Np. Assasin's Creed, notabene chyba też do Unity. Na przykład Microsoft w swoich wszystkich produkcjach zawsze sam pisał silnik, dostosowując go od razu do potrzeb.
  Dodano: 13 Listopada 2016, 14:00:09 4. Osób jest wystarczająco! SAM to (mechanikę gry) zrobię pod warunkiem, że ktoś mi podpowie, jak zmienia się sterowanie do momentu obrotowego kół do napięcia i wytłumaczy mi te wszystkie tego typu zależności.
Nie mówię, że musimy się przenieść w ciągu tygodnia, a Rainsteda natychmiast wyrzucić przez okno! Nie! Chcę wypączkować coś nowego. Czyli powoli bez pośpiechu tworzyć coś zupełnie nowego, ze starego!

HTD:
TD2 tnie na każdych ustawieniach u mnie. Ale wątpię, żeby to była kwestia Unity. Raczej kwestia optymalizacji. Jak ktoś zrobi demo, które załaduje i wyświetli kawałek scenerii z pociągami - przeniesienie bebechów pewnie da się zrobić bez większego bólu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej