Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Nowa fizyka EW58

<< < (2/7) > >>

jakubg1:
Najdziwniejszy w tym wszystkim jest fakt, że bez podnoszenia pantografów da się normalnie uruchomić jednostkę i nią jeździć. Tutaj chyba będzie trzeba napisać na nowo dedykowany kod do jednostek w takiej właśnie konfiguracji. Obstawiam, że aby pantografy działały, na 100% trzeba będzie zmienić coś w exe.

Stele:
Mi zaskoczyły jedynie przetwornice, a i to było dziwne. Na logikę to WS nie powinien się zamknąć z braku napięcia.

jakubg1:
Sprężarka też działa (jest w środkowym). Natomiast co do woltomierza, to w debugmode zaraz po starcie mam U=3078 co dowodzi że... no właśnie nie wiem co. prąd pobierany jest z nikąd. Dziwne, co nie? Przynajmniej przy zmianie napięcia podstacji nic się nie dzieje.

Stele:
A wywaliłeś wpisy pantografów z silnikowych? Po tej operacji mam 0 V w nich. Jazda istotnie jest. :D Nie mam pojęcia o co chodzi, bo tym razem nie jest to zapętlenie się magicznej mocy po szynie WN, jak to niegdyś bywało.

guest23436:
W mojej EW58, którą przetransportowałem z wersji 01.13 patyki działają, można zrobić wnętrze lowpoy (ale bez kabiny). Nie da się ruszyć bez podniesienia patyków.  Potwierdzam, że hebelki mają złą animację. U mnie, również nie działa hamulec, ale to da się poprawić.
EDIT: Jeśli będzie potrzeba to mogę udostępnić EW58.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej