Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Nowa fizyka EW58
jakubg1:
Witam.
Kilka dni temu zabrałem się za "wyciąganie z "krzaków"" EW58. Usunąłem silnik z członu D, dałem je do członów silnikowych. Zwiększyłem rezystory, podrasowałem boczniki, zmniejszyłem ilość pozycji nastawnika do 4 (tak jak jest w rzeczywistości, nie licząc pozycji 0), przeniosłem sprężarkę do doczepnego i mam kilka nieoczekiwanych błędów, które mam nadzieję pomożecie mi naprawić.
1. Pantografy nie działają. Przy próbie podniesienia w/w one się nie podnoszą, ale słychać ciągłe "klikanie", które ustępuje, gdy spróbujemy opuścić pantograf.
2. (błąd modelu kabiny) Manometry, amperomierze, prędkościomierz, hebelki i nawrotnik w kabinie A mają złą oś obrotu, natomiast w B są "martwe". Tutaj nie jestem sobie z tym samemu poradzić. Potrzebna jest kogoś pomoc.
Aby nie przedłużać, daję link: http://eu07.pl/userfiles/22592/priv-ew58_v1test_4.7z . Wypakować do dynamic/pkp i sprawdzić posiadany tabor. Nie trzeba niczego nadpisywać.
Pozdrawiam.
EP08_015:
Exe obsluguje konfiguracje dla ezt RA + S + S + RB Ewentualnie bez jednego S (gdzie patyki sa na członie S a nie Sterowniczym RA lub RB). NIewiem czy exe da rade obsluzyc konfiguracje odwrotna S + D + S gdzie na członie D sa patyki jako zrodlo zasilania. Na to pytanie prędzej odpowie kolega Stel. Przy okazji celowo swego czasu robilem ewuszke w konfiguracji en57 bo inaczej nie dzialalo. A animacje były ok. Sprawdz dobrze mmd.
Stele:
No właśnie ja wymiękłem. Co bym nie kombinował, człon Z nie ma powietrza w zbiorniku pantografów, a przyczyny takiego zjawisko w kodzie nie znalazłem.
EP08_015:
No wlasnie ta ewuszka to w pewnym sensie anomalia symkowa. Mozna by czlony skrajne pitraktowac jak zwyklego 2 czlonowca z wagonem po srodku jednak problemem sa patyki na owym wagonie. Inna sprawa by byla jakby na czlonach skrajnycj bylo po jednym patyku. Z drugiej strony czy warto cokolwiek kombinowac dla tej jednej serii? W sumie nie przypiminam sobie pidobnego rozwiazania w innych seriach. No chyba ze ktos robi super extra model z kabina full wypas to moze wtedy warto bedzie pomyslec. Warto by tez odswiezyc scenerie mzd bo jako jedyna byc moze przypadkowo pisiadala wysokie perony pasujace do ew55 58 i 60.
Stele:
Taka obserwacja. W zwykłym klopie w rozrządczych nie ma powietrza w "zbiornikach pantografów" i nie da się kręcić kurkiem trójdrogowym. Nie da się uruchomić sprężarki pomocniczej.
W EW mimo braku wpisu pantografów, powietrze na zbiornikach jest w SA/SB, da się kręcić kurkiem, ale nic się nie nabija podczas pracy sprężarki pomocniczej. W Z da się kręcić kurkiem, ale nie uruchamia się sprężarka.
Tu jest sprężarka pomocnicza i zbiornik pantografów/rozrządu. Coś czuję, że się odbija połączenie ich w jeden, przez Kursa/Ra. https://github.com/antonisauren/maszyna/blob/master/Mover.cpp#L299
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej