Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Pociąg do klasyki, sceneria kraków nh/głowny/i inne w krk
ST44-003:
Samo to, że @Łukasz zrobił układ torowy KG i KP można uznać za wystarczającą zachętę do tworzenia budynków i obiektów wokół samej linii kolejowej. Tylko odkąd było pisane o zapotrzebowaniu, tak każdy olał i nikt nic nie zrobił.
Ja uważam, że Kaliska powinna być wydana już bardzo dawno temu, bo zabawa z siecią trakcyjną to jest rozgrzebywania g*wna za przeproszeniem.
@Krakowiak, z całym szacunkiem, ale jakoś nie wierzę w powodzenie Twojego planu. Może jakbyś dostarczył nam zdjęcia budynków tych najbardziej charakterystycznych na trasie KG - KP, coś by wtedy z tego powstało. Na pierwszy ogień mógłbyś dostarczyć zdjęcia budynku dworca, Galerię Krakowską i zdjęcia z rejonu hali targowej, czyli lodowisko Cracovii, budki przy hali, kamienice etc.
Znając życie i tak pewnie (jak wielu) olejesz temat bez żadnej odpowiedzi, więc nawet się nie rozczaruję tak bardzo ;)
Krakowiak:
Nie, nie mam zamiaru olewać sprawy. Choc patrzyłem na to wszystko, w strasznie różowych barwach. Choc jeśli płaszów jest, to w zasadzie są też plusy. Czyli jest osoba która mogłaby pomóc w tworzeniu tekstur budynków i jakbym mógł prosic o jakis download do torowiska płaszowa. Byłbym wdzięczny.
ST44-003:
Na to drugie bym nie liczył ;)
No, ewentualnie jeśli jesteś w stanie dostarczyć zdjęcia, to mogę je przetwarzać potem na tekstury. Wtedy jest jakaś szansa na to, że @Łukasz podzieli się z Tobą układem torowym. Na pewno nie wcześniej. Wiem co mówię, bo jako jego kumpel długo go maglowałem o to :P A oprócz tego robię betatesty tego co tworzy :P
Ja niestety nie mam ostatnio na tyle czasu by biegać po Krakowie.
Krakowiak:
Tak więc w najblizszym czasie dostarcze zdjęcia, tylko czy całe torowisko jest? Budynek dworca na płaszowie sie znajdą tylko ta estakada...
ST44-003:
W 95% jest kompletne i przejezdne torowisko. Jeśli masz zdjęcia jeszcze starego dworca w Płaszowie to byłoby super. A estakadą bym się nie przejmował. Sfotografuj ją najlepiej jak potrafisz ;)
Jak będzie @Łukasz, to może wstawi jakieś screeny. Ostatnio coś się faktycznie w tym temacie cicho zrobiło.
Na początek może jeśli byś był taki miły, przydałby się zdjęcia tego wiaduktu przy hali targowej (póki jeszcze istnieje w takim stanie w jakim jest obecnie), oraz most na Wiśle (razem z tym drogowym co leci na Bohaterów Getta oraz kawałek dalej most Piłsudskiego no i jakby się udało ten kratownicowy co leci na Olszę. Potem jakby się udało zdjęcia kamienic.
Zdjęcia mogą być robione z okien pociągu (najlepiej z jakiegoś kibla albo edyty bo w nich się okna otwierają) i mogą być pod kątem. Byleby bez refleksów słońca, bo będzie trudniej. To na chwile obecną tyle. Na razie nie musisz się spieszyć, ale dobrze by było jakbyś w najbliższym czasie zrobił chociaż zdjęcia tego wiaduktu przy Hali Targowej. :)
Dodano: 11 Listopada 2016, 18:54:05 Może i jestem upierdliwy, ale jeśli dasz radę, to budynek dworca na Płaszowie poproszę z każdej strony. Przejście podziemne również, podobnie jak budynek dyspozytury i tak dalej. Generalnie, cały Płaszów musi być sfotografowany, łącznie z "Trypolisem". ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej