Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - konwersja na C++
firleju:
Nie wiem czemu to rozdzielili w zasadzie. Nie inicjuje się prawdopodobnie gdyż nie ma konstruktora (nie występuje coś takiego w Pascalu)
Benek:
C++ to potomek C, chodzi o kompatybilność wsteczną napisanych już programów.
firleju:
W każdym bądź razie to nie problem konstruktora, gdyż znalazłem takowe, i poprawnie się inicjują. Tylko cała zainicjowana klasa nie jest przypisywana do wskaźnika. Ma to chyba związek z warningiem linkera, że mam w wielu plikach obj zdefiniowaną zmienną (wszystkich w których inkluduje nagłówek ze zmienną). Nie wiem o co biega, gdyż definicja wygląda jak wszystkiego innego a tam nie ma takiego problemu. Zresztą jak było to w pascalu to nagłówek też miał tą zmienną i nie było takiego problemu.
El Mecánico:
Firlej, a w *.hpp w którym jest deklaracja tejże klasy, lub wskaźnika, masz extern przy definicji?
firleju:
Owszem, w .hpp jest. Tylko, że jak rozumiem extern używa się wtedy kiedy masz zmienną w bindingu. A w ty przypadku już nie inkluduję .hpp w ogóle. Ale spróbuję skompilować z extern w tym miejscu, może pójdzie.
Dodano: 11 Września 2016, 12:39:27 Doczytałem sobie. Konwerter źle to zrobił i trzeba było poprawiać. To przy okazji następnych konwersji będzie przydatna wiedza. Było trzeba w nagłówku dać extern i drugi raz definiować zmienną w pliku cpp. Teraz działa poprawnie. Dalej walczę gdyż co coś poprawię to mam jakieś kolejne babole.
Dodano: 11 Września 2016, 13:44:38 Muszę poprawić wszystkie odwołania liczbowe w substring, gdyż okazuje się, że AnsiString ma liczone od 1 a std::string od 0. No i AnsiString.SubString odwołuje się do innego miejsca w stringu niż std::string::substr w tym momencie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej