Ja to zrobiłem na zwykłym wektorze. I właśnie było trzeba uważać, żeby nie usunąć przez przypadek ostatniego skanowanego toru. Trochę się też nabawiłem, żeby kod może nie uprościć, ale na pewno uporządkować. Za to zastanawia mnie czemu pojazdy nie wykrywają się na drogach wzajemnie.
Z tego co obserwuje to wykrywaja sie -- wczoraj jechalem sobie przez Calkowo_v2 i przed zamknietym przejazdem ustawil sie elegancki sznurek chyba tak z szesciu samochodow. I nikt nikomu w kuper nie wjechal, ani nic takiego.
Natomiast samochody... Te zachowują się różnie, ale jest jakaś poprawa.
Jesli chodzi o samochody, to dla pelnej poprawy dzialania potrzebne sa tez, przynajmniej tymczasowo, zmiany parametru sily hamowania w ich plikach .fiz zeby nie wpadaly ciagle w poslizg.
W zalaczniku wersja, ktora mam w tej chwili u siebie -- wystarczy wypakowac do katalogu z symulatorem. Z tym ze uwaga, to jest wersja .fiz z paczki calosciowej, jesli na repo byly jakies uaktualnienia do tych plikow, to ich tam nie ma. (jesli sie komus chce, to moze tez zrobic zmiany recznie, podalem wielkosci parametru do zmiany troche wczesniej w watku)
edit:
male uaktualnienie
- poprawka, przy zamykaniu drzwi pojazdow odtwarzany jest wlasciwy dzwiek
- diagnostyka, tabelka predkosci wyswietla do 30-u pozycji zamiast poprzednich 16. Ekran F1 w trybie debug oprocz predkosci poda tez ostrzezenie "(!)" jesli egzaminowany pojazd jest w poslizgu
- poprawka, ostatni wykryty tor jest umieszczany w tabelce skanowania tylko raz, zamiast 'ile fabryka dala'