Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Linia kolejowa nr 351
M79r:
To se wejdź w dawny MSTS, tam od iks lat masz tą trase.
Malina:
--- Cytat: Kuba02MK w 01 Marca 2024, 00:50:50 ---Niestety coraz rzadziej a na egzaminie ponoć ma być właśnie 351 zawzięta od Cargo. Stąd chciałbym się tam karnąć ze względu na takie przygotowanie i zobaczenie tego ze strony ekranu.
--- Koniec cytatu ---
W razie czego powiedz na egzaminie w UTK, że Ci wyszło zapoznanie szlaku i z pewnością zaproponują Ci inną trasę.
Ra:
Pod adresem https://rainsted.com/warsztat/chwilowe/ wrzuciłem plik RSF_linia351_19.7z, który zawiera infrastrukturę ze scenerii i ma dodane linie kierunkowe, dopasowane metodą najmniejszych kwadratów (ze względu na zaokrąglenie współrzędnych końców w scenerii do 0.1). Do pliku RSF dołączona też została niweleta linii 351, utworzona z danych UMP-pcPL. Co teraz dalej trzeba zrobić, to pobrać mapy wzdłuż tej niwelety i na jej odcinkach prostych dodać linie kierunkowe, które należy ustawić wg map podkładowych (jest tego około 120km, wyjdzie około 50 linii kierunkowych), a także ustawić promienie łuków tej niwelety. Najlepiej niweletę tę ułożyć wzdłuż toru 1. Odcinki proste i łukowe niwelety posłużą mi do wygenerowania danych do przeliczenia scenerii (w formacie SCM). Obecny plik RSF ma charakter roboczy i po przeliczeniu torów nie będzie już potrzebny, tak więc nie ma potrzeby dokonywać w nim jakichkolwiek innych zmian (poza ustawieniem niwelety). Udostępniam, ponieważ póki co nie znalazłem weny do ustawiania tych linii kierunkowych i być może ktoś będzie w stanie zrobić to szybciej.
W razie wątpliwości co do procesu, proszę mnie dopytywać, mogę też coś pokazać na twitch.tv. Wg przedstawionego planu w mojej poprzedniej wiadomości jest to druga część punktu 6., przy czym punkt 3. został póki co pominięty i będzie realizowany na przeliczonych torach. W podobny sposób do przeliczenia będą tory Szczecina, układane około 2007 roku, docelowo będzie można to połączyć w jedną trasę. Po wstawieniu linii kierunkowych dalsze przeliczenie (w planie do map) będę w stanie zrobić w ciągu kilku dni.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej