Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe od wersji 476
Stele:
Niestety bez poprawek poważnych znalezionych błędów, ani dużych ficzerów, ale kiśnie dość długo, a nie zanosi się bym w najbliższym czasie miał czas i siłę coś dłubać.
482:
* Wentylatory rwent=yes załączają sie na pozycjach oporowych a nie po wybraniu kierunku.
* Python: Dodatkowe zmienne dla pythona do obsługi sygnalizacji kabinowej. Stan baterii i siła trakcyjna dla wszystkich typów fiz. Szczegóły na wiki. http://wiki.eu07.es/index.php?title=Python
--- Kod: ---velnext (float) - prędkość przy najbliższym ograniczeniu
velsignalnext (float) - prędkość przy kolejnym semaforze
actualproximitydist (float) - dystans do najbliższego ograniczenia
velsignallast (float) - prędkość przy ostatnio mijanym semaforze
vellimitlast (float) - aktualne ograniczenie z komendy SectionVelocity
velroad (float) - prędkość drogowa ustawiona komendą RoadVelocity
battery (bool) - stan baterii w pojeździe kontrolowanym
tractionforce (float) - siła trakcyjna realizowana (wszystkie typy fiz)
--- Koniec kodu ---
* Cofka czekania na W4 przy opóźnieniu. Prawdopodobnie blokowało AI. Do testu.
* Lampka hamowania ED: i-dynamicbrake; Hebelek baterii: battery_sw.
* Porządki w zewnętrznych realsound. W końcu poddają się translacji pojazdu. ( dźwięki drzwi i pantografów)
firleju:
Antek, będziesz robił poprawki na błędy w znalezione w Kaliskiej? Ja mam już troszkę dość konwersji i kolejnych nowych znajdowanych błędów, ale nie chcę się rozdrabniać w tej chwili.
Stele:
Wątpię bym to ogarnął. A jeśli, to potrzebowałbym dużo farta, wypoczętego i przytomnego umysłu, na co się w najbliższym czasie nie zanosi.
firleju:
Ok, to w takim razie jak dzisiaj nie ogarnę tego błędu ze sprzęgami to przerywam to na jakiś czas bo mam naprawdę dość. Wrzucę efekt dotychczasowych prac na git-a i zajmę się tą tabelką. Jesteś w stanie mi odtworzyć tą sytuację na TD? Nie chce ładować Kaliskiej przez 30min, żeby sprawdzić jeden przypadek.
Stele:
Dlatego wyżej podlinkowałem okrojoną kaliską z tym jednym składem. Ładuje się max 2 min na moim złomku.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej