Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

1053_Całkowo-tlk-uzupełnienie roślinności.

(1/3) > >>

Pablo:
Mam ostatnio trochę wolnego czasu. Prowadząc dość często skład tlk z Macierzewa do Dębicy zauważyłem na odcinku od Macierzewa do Wilisia brak trawy i drobnych krzewów, jak również i w samej Dębicy są duże, puste miejsca. Naszła mnie więc pokusa uzupełnienia tego. Nie wiem jak się zabrać do tego(to by były moje początki w pomocy dla Maszyny). Może być też tak, że ktoś już pracuje nad tym to proszę o info. Mam też parę pytań:
1. nie mam 3dmaxa. Czy można to zrobić z użyciem edytora Rainsted lub inaczej?
2.  gdzie znajdę textury do użytku(trawa, krzewy, drzewka itp)?
3.  gdzie mogę się trochę douczyć w tym temacie i poczytać jakieś porady?
4. jeśli to zamierzenie jest nie na możliwości początkującego to po prostu napiszcie Mi o tym:)
5. Czy jak wstawię te obiekty to trzeba to oddać to do testów tzn. czy może to mieć wpływ na działanie mapy i scenariusza(jakieś errory)?
Niektóre z moich pytań mogą zdradzać, że jestem zielony w temacie ale to mój początek drogi:)

MaciejM:
1. Można notatnikiem, ale będzie to praca mozolna.
2. W folderze textures, podfoldery l61_plants, plants, grass, grass_l61.
4. Wstawianie modeli to właśnie zajęcie idealne dla początkującego :)
5. Tak, każdy dodatek musi przejść testy, aby był wrzucony do paczki. Jedyny wpływ na scenerię (negatywny) to to, że "drzewa mogą wchodzić do kabiny" jak niepoprawnie będą rozmieszczone.

Pablo:
Przepraszam za głupie pytanie, ale ten notatnik(gdzie go znaleźć?) to jest osobny program, czy w ramach edytora Rainsted też to zrobię?

Tomaszek_Łódź:
To jest narzędzie zawarte w systemie twojego komputera. Powinno być widoczne po wciśnięciu START w lewym dolnym rogu.

Stele:
Rainsted teoretycznie umie ale w praktyce średnio się nadaje do wstawiania obiektów punktowych. Jest jeszcze program Mariusza w vba na excela.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej