Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Kaliska - sceneria do pobrania w pierwszym poście!

<< < (6/480) > >>

mrofkojat:
Po pierwsze: chapeau bas dla autora/autorów. Sceneria genialna. Jakość i poziom realizmu zniewala (np. rozmowy w tle w "służbowym", dzwony gdzieś w tle w Sieradzu itp.) Sama przyjemność.
Po drugie: przejechane kaliska_en57_sieradz, niestety tylko do Sieradza. Powrotny wziął kolega, mi godziny wyszły ;). Z zauważonych dziwnostek, to Chechło i Męcką Wolę łatwo przerżnąć, brak W16 (chyba, że byłem nieuważny).
Ponadto, nie zamykają się zapory - jeden raz przed Pabianicami, zaraz po mijance z towarem, prowadzonym zdaje się siódemką (EU07-501?), drugi raz - wyjazd z Chechła.

Stele:
en57_Lódź:
W Borszewicach przydałyby się w5unvis. Towarowy z południa toczy się 40 blokując odstęp zamiast przyspieszyć do 60. Ma też rozkład z krzyżowej. Mogłem mu wywalić przez kolizje plików. Wtedy trzeba zmienić nazwę/przenieść do podfolderu. Po prawdzie wszystkie rozkłady trzeba by przenieść do scenery/kaliska.
Godzina w Łasku i nic. Za zachód poleciał osobowy, pośpieszny i dwa towarowe. Na wschód do łodzi pusto a mi wyjazdu nie podają.

pozdze:
Na odcinku gdzie jest szlakowa 60km/h, dla towarów jest rozkładowa tylko 40km/h. Dlatego specjalnie nie dałem w Borszewicach w5. Rozkłady jazdy dawałem towarom z innych scenerii aby jechały 70km/h a nie 100. W logu widzę, że zatrzymałeś sie kibelkiem przed W4 , ten przewinął RJ na następną Kolumnę ale kibelek na postoju tam powinien wywoływać z Event0 podawanie wyjazdu z Łasku, a w ogóle tego nie robi. Albo zatrzymałeś się za wcześnie, albo nie wiem co. Ściągam teraz ta paczkę zaraz popatrzę gdzie tam ten event0 jest umiescowiony dokładnie. Generalnie na tej scenerii trzeba podciągać jak najbliżej pod W4!

OK. Tam w Łasku w kierunku Łodzi mamy tylko 65 metrów toru na którym jest event0 wywołujący podawanie wyjazdowego. W dodatku W4 stoi w połowie tego toru.  Jutro zapodam plik z poprawką na wszystkich stacjach na podawanie odjazdu dla osobówek.

Stele:
Trzecia Bateria spróbuje ogarnąć W4 pod względem długości peronów i zachowania AI nań. Póki co trzeba się zatrzymać chyba <60 m od W4 by złapało z tego co pamiętam. Dobrze by było, by event0 łapał na całej długości peronu oraz pod wyjazdowym. Tutaj gdy nic się nie działo w peronie mimo zwolnienia odstępu z przodu, podciągnąłem pod wyjazdowy i tam czekałem.

Maciej:
W załączniku znajduje się poprawka, usuwająca rozszerzenia tekstur z plików dotyczących Kaliskiej, a także usunięte zdegenerowane trójkąty z modeli.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej