Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Kaliska - sceneria do pobrania w pierwszym poście!

<< < (39/482) > >>

MichałŁ:
Przejechałem scenariusz manewrowy.
Podczas jazdy pociągiem 162 nie dostałem sygnału zezwalającego na ŁoA.
Potem przed wjazdem do Łodzi Chojen byk z gruszkami połamał patyki wiec nie mogłem wrócić jako pociąg 163 do olechowa. Ale to chyba wina tego ze miałem zaznaczone łamanie pantografów.
więcej błędów nie wyłapałem.

Krzysiek626:
Dość ciekawa sytuacja, bo wpis był zrobiony do scenariusza
--- Kod: ---config enabletraction no livetraction no endconfig
--- Koniec kodu ---
w pliku *.scn, blokujący te sprawy. Chwała za to, że sprawdziłeś to. Tu wspomnę, że @pozdze, autor scenerii udostępnił poprawki, które po testach powinny się pojawić w tym wątku. Będzie mniej czekania na odjazd, co często psuło Wam zabawę.

kolejarz88:
Witam. Ja mam następujące pytanie. W scenerii posp wyjeżdżam za wjazdowy do Kaliskiej oczekuje na Ms2 po wjeździe pośpiecha, stoję pod semaforem, ale  sygnału nie dostaję, jednak zwrotnica się przekłada w taki sposób że mogę się podpiąć pod skład. Czy jest to błąd czy należy dłużej oczekiwać na sygnał manewrowy?

Krzysiek626:
Nie jedziesz za wjazdowy semafor, tylko polecenie jest za ostatni rozjazd. Jak na tym obrazku: http://eu07.pl/forum/index.php?action=dlattach;topic=27620.0;attach=83129;image Polecenie jest głosowe z nastawni. Z nastawni jest też polecenie dojazdu i podpięcia się do składu. Błąd jest tylko w tym, że za daleko jedziesz i oczekujesz na ms2, którego tam nie będzie. Na kaliskim do 2010 roku takie manewry odbywały się bez podawania sygnałów manewrowych. Pewnie nie wszystkie, nie wiem jak jest obecnie.

kolejarz88:
Podziękował :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej