Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Kaliska - sceneria do pobrania w pierwszym poście!
Krzysiek626:
FPS 3/4 to mało, moim zdaniem wyklucza prawidłowe działanie scenerii. Słaby procesor, słaba karta graficzna, a właściwe jej brak i bardzo duża ilość danych do obliczenia. Jeśli chcesz "pograć" na symulatorze z rozsądną wygodą, to pora na zmianę komputera.
Michal1983:
Takie wyniki osiągam na komputerze z AMD Sempron 2300+ 2GB RAM, ATI RADEON HD4650 (1GB GDDR2), Windows 7 SP1.
Gdzie zapisywane są parametry fizyczne pojazdów?
pozdze:
--- Cytat: Michal1983 w 07 Lutego 2016, 20:12:08 ---Gdzie zapisywane są parametry fizyczne pojazdów?
--- Koniec cytatu ---
Folder "physicslog"
Krzysiek626:
Mój wniosek wypłynął stąd:
--- Cytuj ---Na laptopie Asus F5RL-AP105 (2GB RAM) po załadowaniu scenerii system Windows 7 SP1 potrafi zamknąć scenerię.
--- Koniec cytatu ---
Natomiast sempron2300 wcale lepszy od tego celerona nie jest. Karta graficzna jest po między GF 8600GT a 8600GTS, jak na obecne scenerie, troszkę mało. Nie wiem czy gniazdo PCI czy AGP, jeśli PCI wymieniłbym kartę na jakiś wyższy model (używaną). Tego semprona, zamieniłbym na jakiegoś Athlona 2500, lub wyższego do gniazda socket A. Takie rzeczy można dostać za niewielkie pieniążki.
Michal1983:
Płyta główna posiada slot AGPx8. Zmieniłem wartość FSB i BIOS widzi ten procesor jako Sempron 2600+. Pewnie już takich starych procesorów nie można nigdzie kupić.
Parametry techniczne dla EP07-424 na orginalnej scenerii wyglądają tak..
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej