Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Drawinowo - modyfikacje sterowania
EP08_015:
Jak jechałem 1 x EP05 to też było na styk. Trzeba by o minutę Icka opóźnić. Minuta by starczyła. Ja byłem minutę szybciej z racji tej że 2 x EP05 ma dobrego kopa, a na powrocie jest moc do tego długiego składu bo samą piątka ciężko złapać rozkładową później. Zrobię test zaraz bez opóźniania icka. Chodzi o to że myślę na stałe dać ukrotnione EP05, żeby potem miały słle podołać z tym długim skladem powrotnym. Na CMK spisywano często 2 EP05. A przy okazji, skład z traxxem to też expres kontenerowy. Jak na razie widzę, że czeka pod S1 za Grabowkiem, aż traxx zwolni szlak. Wszystkie składy jak na razie jadą ładnie po kolei. Fotorelacja później. Tym razem puknęli się expres kontenerowy i icek na rozjeździe. Teraz w rozkładzie opóźnię wyjazd icka z Grodziska o 3 min. Myślę że będzie ok. We Włodowicach widzę, ze jednocześnie 2 składy dostają wyjazd. Myślę że opóźnienie icka o 3 min rozwiąże sprawę. W wersji nocnej, zamieniłbym wagony icka w WDZ na jakieś z wnętrzem. Dziwnie wygląda skład nocny i nieoświetlony. Np. regioexpres.
Oczywiście wiaze się to z przeliczeniem skladow dla pospiesznego z drawinowa.
Stele:
2xep05 z regioekspresem? Fajnie byłoby utrzymać zgodność epoki. Drawinowo widzę jako początek podziałów PKP i taki tabor chciałbym tam oglądać, ale to moje chciejstwo, bo zestawiać składów już mi się nie chce.
EP08_015:
Ale nie mamy składów ic podświetlonych w nocy. Nie mamy nic. Jedyne ładne wagony, które można dać w nocy. 2x EP05 - chodzi o moc. Możesz dać 2x EP09. Właśnie skończyłem test z opóźnieniem icka. Niestety tego nie ominiemy jeśli chcemy jechać przyzwoicie i nie na widoczność bez obawy o kolizje lub najechanie. Odjazd icka 10:38. Nie spodobało mi się to ze epoki się rozłączyły i jedna pojechała na manewry, a druga została. Jak zrobić by odłączyły się obie? Z tym odjazdem to nawet może dobrze że jest opóźniony. Będzie można wstawić jakieś fajne nagrania np zapowiedzi, rozmowy, może próba hamulca. Może ktoś nagra i obrobi jakieś dźwięki z tła jakiegoś dworca. Taki dworcowy gwar i szum.
Stele:
Ujemny sprzęg w trainsecie między pojazdami.
EP08_015:
Co znaczy ujemny? Mam 55 w roku przed drugim. A drugi nobody 3
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej