Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Drawinowo - modyfikacje sterowania

<< < (22/107) > >>

Stele:
No ujemny. -55.
Próbowałem znaleźć to w changelogu exe ale coś nie mogę. Jest tylko wspomniane tu http://rainsted.com/pl/Symulator/MaSzyna/Pojazdy.

EP08_015:
No i wszystko poszlo elegancko. Bez kolizji. Podczas gdy expres kontenerowy wjezdzal do WDZ, icek z 2xep09 dopiero mijal WD. Przeliczylem na nowo rozkłady dla wszystkich jadących od grodziska. Towarki i pospiechy. Nareszcie stabilna jazda.

Z poprawkami rozkładów i dodatkiem Stelego (teren)

http://eu07.pl/userfiles/212/priv-drawinowo_13.02.2016.rar

Zauważyłem że po przyjeździe składu towarowego z Grabówka, możemy wysiąść włączyć autopilota i wcisnąć F4, zaczekać na pośpiecha, wykonać manewry tym lokiem, albo poczekać na gotowca w peronie, po czym wcisnąć F5 wejść do kabiny i wrócić nim do Grodziska. Ewentualnie w składzie nocnym, wejść do wagonów REGIO ekpres (podejść i wcisnąć F5) i wrócić jako pasażer. We wszystkich wagonach REGIO ekpres dałem możliwość jazdy pasażerem, co dzięki mostkowi umożliwia chodzenie pomiędzy dwoma wagonami.
  Dodano: 14 Lutego 2016, 09:38:43 I jak przejezdność? Widzę, że nikomu nie zależy nawet na sprawdzeniu tego.

ST44-003:
Włodek, ogarnij się i wyluzuj. Nie jesteś jedyny który tworzy projekty więc może trochę cierpliwości?

mareczek:

--- Cytat: EP08_015 w 12 Lutego 2016, 15:12:08 ---I jak przejezdność? Widzę, że nikomu nie zależy nawet na sprawdzeniu tego.

--- Koniec cytatu ---
Przejechałem misję z EP07-183, bez problemów.

EP08_015:
Czy zauważyłeś jakieś niewłaściwe zachowania po stronie AI? Czy udało się tobie dojechać zgodnie z planem?
  Dodano: 14 Lutego 2016, 21:19:40 Przy okazji mala uwaga, jeżeli ktokolwiek z Was wyjedzie po czasie lub będzie jechal mocno opóźniony, bądź mocno przed czasem, może mieć to wpływ na dalszy przebieg symulacji. Np. wyprzedzienie towarowego przez ICka z Grodziska, będzie skutkowało tym ze zostanie on potraktowany jak Towarowy z Grabowka i pokierowany na tory  towarowe. Podobnie opóźnienie expresu towarowego z Grabowka. Sytuacja identyczna. Może tez dojść do kolizji we Wlodowicach. Tam trzeba by ustawić zabezpieczenie, by Icka zatrzymać pod wjazdowym, jeśli towarowy nie wygasi semka w peronach i nie minie pierwszego odstępu. Sytuacje te nie dotycza  jedynie pociagow jadących na samym końcu (towarowy z Grodziska z talbotami i ICek powroitny do Grodziska) , od których już nie zaleza dalsze uzależnienia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej